4 moduri simple și accesibile prin care poți modifica amenajarea locuinței tale

Indiferent dacă locuiți într-o casă închiriată sau dispuneți de un buget redus, există numeroase modalități accesibile prin care puteți aduce modificări majore la amenajarea locuinței. Dacă locul în care locuiți nu vă aparține, poate fi o provocare să îl transformați și în același timp să vă respectați bugetul, dar și contractul de închiriere. Cele mai recente date arată că 35% din locuințe sunt ocupate de chiriași, dintre care 72% dintre ei au vârsta de 30 de ani sau sunt mai tineri.

4 moduri simple și accesibile prin care poți modifica amenajarea locuinței taleDacă vă încadrați în această categorie demografică, probabil știți foarte bine ce înseamnă să vă confruntați cu buget limitat, timp limitat, dar și restricții creative impuse de contractul de închiriere. Și totuși, există modalități prin care puteți adăuga o notă mai personală unei locuințe închiriate. Cu siguranța, ați auzit de termenul „hygge”, care înseamnă „confortabil”. Deși hygge poate fi definit diferit de fiecare persoană în parte, în cele din urmă totul se rezumă la modalități de a trăi mai bine.

Indiferent dacă dețineți o locuință sau trăiți în chirie, investiția în piese inteligente atât în ceea ce privește forma, cât și funcția, vă poate ajuta să descoperiți noi modalități de a trăi mai hygge acasă. Iată cum puteți face asta:

Creați un perete de accent

Pe lângă faptul că adaugă mai multă personalitate și interes unei încăperi, un perete de accent poate deveni un punct focal sau poate defini o zonă separată într-un spațiu mai mare. Pentru a crea un perete de accent, puteți utiliza fie tapet care se poate îndepărta cu ușurință, fie plăci detașabile care sunt ușor de aplicat, de reutilizat și de îndepărtat. Dacă nu puteți aplica tapet sau plăci detașabile pe un întreg perete, atunci începeți cu suprafețe plane mai mici, cum ar fi partea frontală a sertarelor sau ușa frigiderului. Este o modalitate accesibilă și distractivă prin care puteți oferi un aspect mai plăcut obiectelor care nu sunt foarte atractive.

Montați rafturi pentru expunerea lucrurilor dragi

Poate că aveți o colecție personală, fotografii sau plante pe care doriți să le expuneți. Rafturile sunt foarte versatile, se montează cu ușurință și funcționează în orice încăpere, inclusiv în bucătărie și în baie. Rafturile sunt practice, dar și estetice mai ales dacă alegeți un model frumos de polițe și suport. Pot acționa, de asemenea, și ca soluție de depozitare. Puteți opta pentru polițe simple sau pentru rafturi în forme și dimensiuni atrăgătoare, de la cele rotunde și hexagonale până la rafturi arhitecturale. Dați viață oricărei încăperi expunând suveniruri, plante, pietre sau bijuterii. Accesați euroartonline.ro pentru a achiziționa cu ușurință rame foto din lemn care vor arăta excelent pe rafturile montate. Puteți crea o galerie de artă, mai ales dacă fotografia este o pasiune care vă caracterizează. Dacă dețineți deja câteva rafturi care nu mai sunt în cea mai bună condiție, atunci le puteți oferi puțină culoare aplicând pe suprafețele interioare un model estetic de autocolant.

Finisajul metalic este întotdeauna la modă

Articolele cu accente metalice vor crea o nouă dimensiune într-o cameră, mai ales dacă amestecați diferite texturi și materiale. Ornamentele decorative din alamă, mai ales dacă sunt geometrice, vor adăuga farmec  și puțină strălucire oricărei încăperi. Articolele funcționale, cum ar fi vazele, lumânările și ramele din cupru, fier forjat sau metale vintage vor adăuga o notă personală amenajării. Ceea ce mai puteți face este să vopsiți cu spray cutii goale, sticle de vin, borcane sau alte recipiente. În magazinul euroartonline.ro veți găsi o varietate de articole pe care le puteți vopsi într-o culoare metalică mată, inclusiv cutii din lemn sau rame foto.

Optați pentru articole multifuncționale

Chiar dacă aveți un buget limitat pentru a vă amenaja locuința, asta nu înseamnă că trebuie să alegeți cel mai mic preț în detrimentul calității. Luați în considerare evitarea pieselor temporale și alegeți în schimb articole de calitate superioară, care sunt durabile și versatile. Accesoriile multifuncționale pentru casă, cum ar fi coșurile din sârmă, banchetele cu spațiu de depozitare sau otomanele pot servi drept loc de șezut, masă laterală și soluție de depozitare.

Lasă un Comentariu...

*