3 idei creative pentru o amenajare pozitivă a casei

Pentru majoritatea persoanelor, acasă este acel loc unde se simt cel mai bine și cel mai confortabil și unde își pot reîncărca bateriile pentru a putea face față provocărilor vieții. Totuși, adesea se întâmplă să ajungem acasă și să găsim o atmosferă posacă, sumbră și lipsită de vitalitate. De vină poate fi liniștea apăsătoare, absența luminii naturale, dezordinea și aglomerația sau, dimpotriva, absența acelor mici lucruri personale care transformă casa în acasă.

Pentru că dorim ca locuințele noastre să ne ofere bucurie și să ne energizeze la sfârșitul unei zile haotice, trebuie să facem cumva să îmbunătățim atmosfera casei. Poate fi necesară o restructurare creativă a spațiului și de implementare a unor idei simple, dar de impact. Iată, în cele ce urmează, câteva astfel de idei care influențează în bine atmosfera casei:

  1. Personalizați locuința cu decorațiuni interioare. Deși tendințele minimaliste sunt deosebit de apreciate, mulți consideră că o amenajare minimalistă pare lipsită de personalitate. În mod ideal, ar trebui să optăm pentru echilibru. Nici prea multe elemente decorative, nici prea puține. Putem opta pentru o varietate de decorațiuni interioare la prețuri accesibile care ne vor transforma locuința într-una care emană bucurie și entuziasm. Fotografiile de familie, cărțile și suvenirurile sunt alte elemente care adaugă un plus de personalitate locuințelor noastre. Pietrele prețioase, precum agatul, turmalina sau citrinul sunt minunate pentru purificarea casei, pentru un plus de culoare și o ușoară notă mistică.
  2. Decorați pereții. Varul alb face parte tot din tendința minimalistă, dar din nou, foarte mulți îl consideră plictisitor. Dacă aveți un weekend liber la dispoziție, atunci o pensulă și o culoare plăcută de var pot schimba cu totul atmosfera casei. În schimb, dacă nu doriți să vă aventurați în astfel de activități creative, puteți merge pe scurtătură, și anume să decorați cu stickere perete. Aceste stickere reprezintă de câțiva ani încoace cea mai bună găselniță când vine vorba de decorarea pereților. Găsim nenumărate modele de stickere care se aplică ușor, se desprind cu ușurință fără a lăsa urme și care transformă rapid amenajarea întregii locuințe.
  3. Permiteți luminii naturale să vă încălzească locuința. Nimic nu aduce mai multă pozitivitate într-o casă decât lumina soarelui. În plus, pe timp de iarnă, soarele încălzește locuința, ceea ce ne ajută să economisim puțină energie. Iar plantele iubitoare de lumină vor prospera într-un mediu cald și luminos. Dis-de-dimineață, specialiștii ne recomandă să dăm draperiile la o parte, să lăsăm soarele să ne invadeze locuințele și să bem un pahar mare cu apă pentru a ne trezi ritmul circadian. La lăsarea serii, pentru a-i transmite corpului că este timpul să se odihnească, vom stinge luminile puternice, vom trage draperiile și vom merge la culcare într-un dormitor curat și răcoros.

În cele din urmă, dacă doriți să vă îmbunătățiți rapid starea de spirit, atunci muzica are efect imediat. Uneori, avem nevoie de puțin jazz pentru a ne simți mai bine, iar alteori muzica pop ne energizează și ne face să renunțăm la gândurile sumbre. Oricare v-ar fi preferințele, cert este că muzica hrănește spiritele. Dacă tot vă reamenajați locuința, puteți lua în considerare achiziționarea unui sistem de sunet surround. Iar dacă preferați o atmosferă eclectică, atunci vinilul este opțiunea cea mai sigură.


Lasă un Comentariu...

*