Iată câteva modele de case care se construiesc rapid!

Dacă te numeri printre persoanele care își doresc o casă a lor însă dispun de un buget mai redus sau de timp limitat, una dintre soluții este alegerea unei case prefabricate. Spre deosebire de casele tradiționale, costurile implicate sunt mult mai reduse iar timpul de realizare foarte scurt. Dacă  acestă opțiune pare potrivită pentru tine, noua ta locuință poate fi gata chiar în câteva ore, în funcție de constructor și de  modelul ales.

Casele prefabricate au devenit o soluție tot mai apreciată și răspândită în întreaga lume. Acestea sunt realizate din diferite materiale, care se montează ușor. În ceea ce privește designul, acest tip de case pot avea un aspect modern sau tradițional, pot fi construite pe un nivel sau cu mansardă, în funcție de preferințe.

Imaginile de mai jos prezintă trei astfel de proiecte, diferite ca stil și dimensiune.

Casă prefabricată din lemn

Casa din imaginile de mai jos are cel puțin două caracteristici de apreciat și anume perioada scurtă de timp necesară pentru construire și o minimă perturbare a mediului înconjurător. Concepută de o firmă de arhitectură londoneză, această casă prefabricată din lemn este amplasată în Parcul Național South Downs din Anglia. Clădirea are 240 de metri pătrați, cinci dormitoare și este construită din panouri structurale izolante (SIP), fiind complet izolată. Pentru ridicarea ei au fost necesare doar zece zile.

Eficiența energetică joacă un rol important pentru locuitori, locuința fiind compartimentată astfel încât încăperile pot fi încălzite separat.

Geamurile ample și ușile din sticlă culisante conectează clădirea cu exteriorul.

Mini casă de vacanță

Aceast model de mini casă de vacanță este special gândit pentru persoanele care caută liniște și momente de relaxare în mijlocul naturii din Olanda. Designul este unul compact, dar eficient, perfect pentru o vacanță de familie. Casa poate găzdui un număr de șase persoane, are o mică bucătărie și o baie.

Conceput de MoodWorks Architecture, cu ajutor din partea Kristel Hermans Architectuur, proiectul este realizat din lemn care provine din resurse controlate.

Astfel de locuințe pot fi găsite în mai multe zone de camping din Olanda, oferind condiții de lux sustenabile turiștilor.

Casă prefabricată din sticlă

Această casă nu compromite intimitatea, dar oferă o priveliște absolut uimitoare, datorată pereților și tavanului din sticlă. Casa ODD, după cum este denumit proiectul, este practic un cub din sticlă reflectorizantă. Aceasta are o dimensiune de 18 metri pătrați și poate fi ridicată în aproximativ opt ore. Clădirea este realizată din oțel, lemn și sticlă izolantă.

Realizat în Estonia, proiectul a fost inițial destinat hotelurilor. Dimensiunea redusă permite instalarea rapidă, putând de asemenea găzdui două, trei persoane. Designul inovativ este potrivit atât pentru amplasarea ei în zona urbană, cât și în cea rurală, sau în mijlocul naturii.

Prețul unei astfel de case este de aproximativ 33.000 de euro și include mobilierul. Compania producătoare își propune să extindă în curând piața de desfacere și să ofere posibilitatea de a opta pentru o astfel de locuință și altor oameni, din alte țări.

Case prefabricate 1

Picture 1 of 11

Sursa: www.inhabitat.com

 

 

 

Lasă un Comentariu...

*