Vă doriţi o casă din lemn?

Dacă vă doriți o casă din lemn și  dacă v-ați decis să vă construiți o casă având la bază lemn de esență tare, ori derivate precum PAL, placaj sau chiar furnir, este important să țineți minte că lemnul este ușor inflamabil, iar pentru a vă proteja familia și bunurile materiale, este necesar să vă luați toate măsurile de protecție încă din primele etape ale procesului de construcție.

Va-doriti-o-casa-din-lemn

Astfel, pentru a diminua riscurile, specialiștii Sika recomandă reducerea inflamabilității lemnului prin folosirea sistemului special creat Sika Pyroplast. Acesta izolează împotriva căldurii, previne propagarea focului și răspândirea flăcărilor diminuând temperatura gazelor rezultate în timpul arderii. În acest fel, locatarii au timp să salveze în timp util atât bunurile materiale, cât şi întreaga familie.

Recent lansat pe piața locală, sistemul Sika Pyroplast este compus din trei produse ce asigură trei straturi transparente: un primer – Sika Pyroplast Wood T Primer , stratul de protecție propriu-zis – Sika Pyroplast Wood T, și un strat final de acoperire – Sika Pyroplast Wood Top T. Toate cele trei produse se aplică ușor, fie manual cu trafaletul sau pensula, fie prin pulverizare, imediat ce suprafața din lemn a fost curățată și uscată.

Sistemul se utilizează exclusiv la interior și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aspectul locuinței. Straturile de protecţie la foc combină cea mai efi cientă protecţie cu avantajele estetice. Deoarece grosimea stratului de acoperire este foarte subţire nu ascunde frumuseţea naturală a lemnului.
Cum funcționează sistemul Sika Pyroplast?

În cazul unui incendiu, stratul de protecție creat de cele trei produse ale soluţiei Sika Pyroplast se activează sub efectul căldurii generând un strat termospumant, care acționează precum un adevărat scut protector împiedicând flăcările să intre în contact direct cu lemnul.

În plus, în urma testelor efectuate de către specialiștii Sika, s-a observat faptul că, spre deosebire de lemnul netratat sau cel tratat cu alte produse de ignifugare din comerț, în incinta protejată cu Sika Pyroplast, focul s-a stins aproape complet în doar 25 de minute, păstrând lemnul din pereți intact. Pe de altă parte, în celelalte două încăperi, focul a afectat în totalitate structurile din lemn.

Mai multe detalii despre sistemul Sika Pyroplast puteţi găsi pe www.sika.ro, dar şi în reţeaua DIY parteneră Dedeman. De asemenea, puteţi afla informaţii simplimentare şi aici: https://www.youtube.com/watch?v=JmT8WYwYTgw

Lasă un Comentariu...

*