6 avantaje ale caselor prefabricate din lemn

De-a lungul istoriei, lemnul a avut numeroase utilități, acesta fiind extrem de apreciat pentru proprietățile pe care le posedă. Materialul continuă și astăzi să se bucure de o popularitate extrem de ridicată, el fiind utilizat foarte des pentru construirea de noi locuințe. Ca urmare a nivelului de cerere ridicat, producătorii de case n-au avut încotro decât sa se muleze pe nevoile clienților, aceștia alegând să apeleze la lemn pentru a-și finaliza procesul de construire al imobiliarelor.

Atunci când vine vorba de case prefabricate din lemn, gradul de cerere înregistrat continuă să fie mare, oamenii fiind mai conștienți ca oricând de beneficiile pe care le pot obține de pe urma unor asemenea locuințe.

Care sunt principalele avantaje prin care prefabricatele de lemn au ajuns să se remarce pe piața imobiliară.

  • izolație termică bună. Lemnul este cunoscut pentru proprietățile sale izolatorii ridicate, acesta putând să ofere o atmosferă mult mai răcoroasă vara și un spațiu mult mai călduros iarna. Cu toate acestea, pentru a-și putea păstra proprietățile, este important ca firma de construcții să fie profesionistă și să realizeze proiectul cât mai bine cu putință.
  • timp de construcție scurt. Spre deosebire de casele de tip tradițional, a căror construcție poate ajunge să dureze până la câteva luni, cele modulare din lemn vor putea fi construite în doar câteva săptămâni de la începerea procesului. Au fost cazuri în care acestea au fost finisate chiar și în 2-3 zile în situația în care fundația fusese deja realizată. Prin urmare, pentru cei care se grăbesc să intre-n posesia propriei locuințe, prefabricatele din lemn pot reprezenta o alegere ideală.
  • FLEXIBILITATE: Un alt avantaj al caselor prefabricate face referire la seisme. Datorită structurii sale modulare, o casă prefabricată poate fi concepută pentru a fi mai flexibilă decât o casă tradițională. Această flexibilitate poate permite casei să se miște ușor în timpul unui cutremur, reducând astfel daunele și riscurile de accidentare.
  • Greutate reduă. Utilizând ca material de construcție lemnul, casele prefabricate de acest tip vor fi mult mai ușoare, fapt care va duce la construirea unei fundații mult mai simple. Prin această modalitate se vor putea economisi materiale, ceea ce, implicit, va duce la economisirea de bani.
  • preț mai mic. Conform informațiilor de specialitate, o casă modulară construită din lemn poate ajunge să coste cu până la 30-35% mai puțin comparativ cu una realizată din beton sau cărămidă.
  • Mobilitate maximă. O casă modulară poate să fie mutată cu ușurință dintr-o parte în alta. Daca vrei să locuiești în alta parte, însă îți place propria casa, o poți muta, pur și simplu.

Pe lângă casele prefabricate din lemn, piața imobilelor modulare include și case de tip container sau case pe structură metalică, fiecare cu avantajele lor. Dacă vrei să aprofundezi ideea de case modulare, pe www.sudrezidential.ro poți găsi toate informațiile de care ai nevoie.

Lasă un Comentariu...

*