Ce materiale să folosești pentru a avea o casă verde?

O casă verde îți aduce multe beneficii, chiar dacă la prima vedere presupune o investiție financiară mai mare. Cel mai mare avantaj al acestor locuințe verzi este reprezentat de economiile mari la consumul de energie, dar și de costurile scăzute cu lucrările de întreținere și reparații, acestea fiind și elementele care te vor ajuta peste ani să îți recuperezi investiția inițială. Mai mult decât atât, o casă verde promovează un mediu interior sănătos, netoxic pentru locuitori, prin prisma materialelor folosite în construcția lor.

1

Picture 1 of 3

În România, locuințele verzi sunt certificate de către România Green Building Council, organizația care se ocupă de evaluarea locuințelor verzi cu rezultate superioare în ceea ce privește eficiența energetică și protecția mediului. Însă, nu orice tip de material de zidărie este potrivit pentru realizarea acestui tip de locuințe. Atât tehnologiile folosite cât și soluția de zidărie trebuie să corespundă cerințelor de performanță, fie că vorbim de eficiență energetică, durabilitate sau ecologie. În urma analizei caracteristicilor tehnice ale produselor și a coeficienților de eficiență energetică, Ytong a devenit primul furnizor de soluții de zidărie pentru locuințele verzi aprobat de Romania Green Building Council.

Dacă vorbim de locuințele verzi, este necesar să menționăm sustenabilitatea în construcții care presupune folosirea unor materiale eficiente energetic cu un ciclu de viață nepoluant. O locuință sustenabilă este acea locuință rezistentă în timp, care poate fi lăsată moștenire generațiilor viitoare. O astfel de locuință va face față cu succes șocurilor de orice fel. Tocmai de aceea, trebuie să alegi un sistem de zidărie care să aibă o greutate redusă ce îi asigură o rezistență crescută la acțiunile dinamice, o durabilitate ridicată în timp și un proces de îmbătrânire lent. Dacă vei alege sistemul de zidărie Ytong te vei putea bucura de casa ta sustenabilă o viață întreagă, fără să fie nevoie de lucrări de întreținere sau de reparații majore. Iar acest lucru te ajută să obții și economii semnificative de costuri. Mai mult decât atât, blocurile de zidărire Ytong au capacitatea de a asigura o eficiență energetică ridicată și o calitate superioară a aerului interior, motiv pentru care sunt recomandate de către cei de la Romania Green Bulding Council în construcția caselor verzi.

Un alt lucru la care trebuie să fii atent atunci când alegi zidăria pentru casa ta verde este capacitatea sa de a echilibra umiditatea din mediul interior. Blocurile de zidărie care lasă vaporii de apă să circule în mod natural mențin un nivel optim al umidității, iar tu nu va trebui să te confrunți niciodată cu probleme precum apariția condensului și a mucegaiului, probleme des întâlnite în cazul unei locuințe realizată cu materiale clasice.

Ca o concluzie generală, casele verzi necesită materiale de construcție care să îți asigure în primul rând o eficiență energetică ridicată, o durabilitate mare în timp, dar și un mediu confortabil, fără condens sau mucegai, și cu o temperatură constantă pe întreaga durată a anului.

Este important să iei în calcul toate materialele care vor fi folosite la realizarea casei, începând cu zidăria și terminând cu aparatura și dotările care țin de finisaje.  

Lasă un Comentariu...

*