Casa solară EF de N

Casa solară EFdeN reprezintă o soluţie pentru problemele caselor din prezent. Rezultatul acestui proiect, acestă casă solară cu o amprentă la sol de 147 de metri pătraţi, este amplasată temporar în incinta complexului comercial Băneasa Shopping City.

Casa solara EF de N

Picture 1 of 5

Cine a realizat construcţia
Locuinţa solară EF de N a fost realizată de o echipă interdisciplinară formată dintr-un număr de 60 de studenţi de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism, de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi de la alte câteva universităţi.

Care este scopul casei solare
Proiectul studenţilor a pornit de la ideea construirii unei locuinţe 100% electrică, fără impact asupra mediului, cu un grad mare de confort, siguranţă şi sănătate pentru cei care ar locui în acest tip de casă.
Acest tip de casă urmează conceptul „casă în casă”, având pe exterior un fel de carcasă, o carapace care umbreşte un spaţiul plăcut de relaxare şi petrecere a timpului în aer liber. Acest tip de carcasă ataşat casei, asigură interiorului construcţiei, lumina naturală la un grad foarte ridicat.
Tot casa solară EF de N este o casă inteligentă, sistemele mecanice şi electrice putând fi controlate automatizat, printr-o soluţie dezvoltată tot de către studenţi şi voluntarii EF de N.
Mai mult, proprietarul unei astfel de case va putea controla temperatura interioară, iluminatul, parte din funcţiile electrocasnicelor şi sistemul de deschidere al uşilor, prin intermediul unei aplicaţii. Funcţiile aplicaţiei pot fi activate chiar dacă utilizatorul nu este acasă, putând fi activată de la distanţă.

Inaugurarea casei solare EF de N
Inaugurarea casei solare EF de N a avut loc pe data de 25 iulie, la Bucureşti, eveniment la care au participat Preşedintele României Klaus Iohanis, Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice SUA, David Schleafer şi reprezentanţi ai mediului academic şi privat.
Pereşedintele Klaus Iohanis şi-a exprimat aprecierea în faţa acestui proiect şi în faţa perseverenţei şi creativităţii celor care au participat la finalizarea acestuia. Preşedintele declara: „Nu este doar rezultatul unui demers creativ, bazat pe cercetare, ci şi o propunere cât se poate de concretă pentru rezolvarea problemelor actuale.”

Competiţia din Dubai
Îndrăzneţul proiect va fi prezentat şi în cadrul competiţiei internaţionale de locuinţe solare-Solar Decathlon, care are loc la Dubai. Compeţiţia reuneşte echipe finaliste din 13 ţări, de pe patru continente, printre care şi echipa noastră de studenţi.
Începând cu data de 1 septembrie 2018, construcţai va fi demontată şi transportată pe mare, până în Dubai, urmând a fi reasamblată în timp de 15 zile, astfel încât să poată participa la competiţie.

Casa solară EF de N, deschisă publicului
Înainte de a porni spre Dubai, casa solară se află amplasată în centrul comercial Băneasa Shopping City, în perioada 31 iulie-31 august, putând fi vizitată de către doritori, de luni până vineri, între orele 18-21, iar sâmbăta şi duminica, între orele 12.00-21.00.

About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*