Care sunt factorii care influenţează rezistenţa și eficienţa termică în casele verzi?

Casa verde sau casa ecologică este cea care conservă mai multe resurse decât consumă, fiind sustenabilă şi prietenoasă cu mediul. Printre cele mai mari avantaje ale caselor verzi se numără rezistența în timp și eficiența termică, iar un lucru important de menționat este faptul că deși casele verzi presupun o investiție financiară iniţială mai ridicată, aceasta va fi recuperată în timp prin reducerea costurilor cu energia. Însă, există 5 factori care  influenţează rezistența și eficiența termică a caselor verzi:

1

Picture 1 of 3

  1. Zidăria

Se spune că zidăria trebuie să acționeze ca un scut pentru locuința ta, să nu permită intrarea frigului și pierderea căldurii în sezonul rece, în acest fel fiind afectat și confortul locuinței. Ytong sunt soluții de zidărie certificate pentru locuințe verzi în România, asigurând performanțe energetice superioare care determină în același timp și o rezistență sporită a acestor locuințe. Mai mult decât atât, folosirea blocurilor de zidărie Ytong duce și la o reducere semnificativă a consumului de materiale de construcție.

Un beneficiu important pe care îl au locuitorii unei case verzi este faptul că materialele utilizate în construcția acesteia sunt sustenabile și nu sunt toxice.

  1. Izolația

Orice casă trebuie să beneficieze de o izolație corespunzătoare pentru a fi eficientă termic și a te scăpa de facturile mari cu încălzirea. O casă verde îți va aduce costuri mai mici cu energia prin folosirea unui sistem de pereți care să fie natural și în același timp să aibă capacități bune de izolare termică. Pereții mineral, alcătuiți din produse deja certificate ca fiind soluții pentru locuințele verzi te vor ajuta să obții o casă sănătoasă și performantă termic. Blocurile de zidărie certificate Ytong asigură o izolare termică excelentă, cea mai bună de pe piață la ora actuală în ceea ce privește materialele de zidarie. Acesteia i se poate adauga termiozolația minerală Multipor aplicată la exterior, pentru un plus de eficiență daca proiectul o impune.

  1. Surse de energie regenerabile

Locuințele verzi, sustenabile, sunt proiectate să fie durabile, iar acest lucru se datorează într-o oarecare măsură și surselor de energie regenerabile care asigură funcționarea unei astfel de case. Spre exemplu, apa este încălzită cu ajutorul panourilor solare iar panourile fotovoltaice asigură o parte din energia electrică, motiv pentru care costurile tale cu încălzirea casei vor fi semnificativ reduse iar tu îți vei putea recupera investiția în timp.

  1. Ventilația

Un lucru important în cazul caselor verzi sau ecologice este ventilația care poate face diferența dintre o casă eficientă și una ineficientă din punct de vedere energetic. În cazul locuințelor verzi, ventilarea se face în mod natural, cu ajutorul soluțiilor tehnologice sau cu ajutorul unui sistem hibrid. În plus, ventilarea corespunzătoare a locuinței îți va asigura și un confort termic la interior de care te vei putea bucura mulți ani de acum înainte. O atmosferă echilibrată la interior este dată și de calitatea sistemului de pereți în termeni de permeabilitate la vapori, care poate contribui la sporirea confortului interior.

  1. Tehnologii moderne

Foarte mulți oameni consideră că o locuință verde este una simplă, clasică, fără prea multe legături cu tehnologia. În realitate, o locuință verde trebuie să fie verde din toate punctele de vedere pentru că altfel nu ar putea să îți ofere confortul necesar și o economie substanțială la consumul de energie electrică dacă nu ar fi conectată la tot felul de tehnologii moderne. În acest sens, companiile producătoare de tehnologie au avut grijă să scoată pe piață televizoare care își reglează singure luminozitatea, motoare super-hibrid care eficientizează consumul de energie, etc. Chiar dacă toate aceste tehnologii presupun o investiție financiară destul de mare, specialiștii ne asigură că ne vom recupera investiția în timp.

Lasă un Comentariu...

*