7 moduri prin care poți avea o locuință durabilă și mai ieftin de întreținut

Acum, poate mai mult ca oricând, este important ca toți proprietarii sau viitorii proprietari de case să încerce să fie cât mai ecologici. Cu cât locuința va fi mai ecologică, cu atât veți reduce amprenta de carbon a întregii familii și veți contribui astfel la salvarea mediului înconjurător. Pe lângă ocrotirea mediului, o casă ecologică vă ajută, de asemenea, să economisiți sume însemnate de bani an de an.

În rândurile care urmează, vă prezentăm câteva modalități pe care le puteți implementa atât în momentul construirii casei, cât și după finalizarea lucrărilor, pentru a vă bucura de o locuință durabilă, puternică, eficientă din punct de vedere energetic și mai ieftin de întreținut.

  1. Conservați apa. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce consumul de apă al familiei. Întâi de toate, optați pentru un model performant de hidrofor, așa cum veți găsi aici, și aveți grijă ca montarea sa să fie efectuată corespunzător, astfel încât echipamentul să fie protejat pe timp de iarnă. Apoi, investiți într-un boiler de foarte bună calitate și luați în considerare robinetele, toaletele și dușurile cu debit redus pentru a reduce consumul de apă și costurile asociate. Pentru udarea florilor și a grădinii, folosiți apă de ploaie ori de câte ori este cu putință. Prin conservarea apei, vă bucurați de o locuință mai ecologică, iar banii astfel economisiți puteți să îi investiți în lucruri pe care vi le doriți cu adevărat.
  2. Luați în considerare utilizarea panourilor solare. Energia solară este o formă de energie regenerabilă. Aici veți găsi mai multe opțiuni de panouri solare și, chiar dacă la început investiția poate părea semnificativă, economiile pe care le veți face în timp vor face ca instalarea acestui tip de energie naturală să se merite.
  3. Utilizați tipul potrivit de izolație. Izolația este cel mai crucial aspect atunci când vine vorba de construirea unei locuințe ecologice. Pierderile de aer în jurul ferestrelor și ușilor pot reprezenta o mare parte din pierderile de căldură. Prin urmare, nu trebuie să permiteți pierderea căldurii sau a aerului rece din cauza izolării de slabă calitate. Asigurați-vă că locuința este izolată în mod corespunzător și doar așa sistemele de încălzire și de răcire vor funcționa în parametri normali, iar facturile vor fi acceptabile.
  4. Folosiți echipamente de uz casnic Energy-Star. Dacă frigiderul sau mașina de spălat dispune de o etichetă Energy-Star, asta înseamnă că a fost considerată eficientă din punct de vedere energetic de către Agenția pentru Protecția Mediului. Aceste echipamente economisesc energia, fără a sacrifica performanța.
  5. Reciclați. În mod ideal, reciclarea fiecărui obiect ar trebui să fie un obicei al întregii familii. De la reciclarea sacoșelor de cumpărături, a caserolelor și a multor altor lucruri pe care le folosim zi de zi, puteți, de asemenea, să utilizați materiale de construcție reciclabile. Înainte de a decide să cumpărați ceva nou, verificați dacă puteți cumpăra la mâna a doua ceea ce vă doriți.
  6. Construiți cu materiale de construcție durabile. Dacă obiectivul personal este să construiți o locuință ecologică, atunci veți dori să utilizați cât mai multe materiale ecologice. De la materialele pentru acoperișul casei și până la noile dulapuri și blaturi, multe lucruri pot fi considerate materiale de construcție durabile. Pentru o locuință ecologică, luați în considerare utilizarea de cherestea reciclată, sticlă reciclată sau produse naturale, cum ar fi bambus sau plută.
  7. Înlocuiți sistemul vechi de aer condiționat. Dacă dețineți de ani bun un sistem de aer condiționat și observați că vara facturile sunt piperate și că nu mai beneficiați de același confort ca la început, poate că este timpul să instalați un sistem de aer condiționat mai bun, cu o eficientă ridicată, care să fie evaluat Energy-Star. Pentru a vă asigura că sistemul de climatizare este instalat corect și funcționează corespunzător, apelați la un profesionist pentru cele mai bune rezultate.

Într-un final, trebuie subliniat faptul că mai mult de jumătate din costurile de energie sunt asociate cu încălzirea și răcirea locuinței. Pentru a gestiona consumul de energie al sistemului de încălzire, ar trebui să optați pentru un termostat programabil. Un astfel de sistem este proiectat acum după ultimele standarde, deține funcții de înaltă tehnologie și multe modele de termostate pot fi operate de pe smartphone.   


Lasă un Comentariu...

*