5 gadgeturi minunate pentru o casă inteligentă

Pe măsură ce tehnologia a avansat, noi gadgeturi și-au făcut loc și în casele noastre, reușind să ne schimbe stilul de viață. Gadgeturile nu sunt doar accesorii atractive, ci oferă soluții rapide la problemele cu care ne confruntăm zi de zi. Designul simplu și funcțiile îmbunătățite reduc efortul uman și folosesc în cel mai eficient mod spațiul de care dispunem.

În rândurile următoare, vă prezentăm 5 gadgeturi care vă vor transforma căminul într-o locuință modernă și performantă:

  1. Lumini LED fără fir. Iluminatul în casele noastre a devenit mai convenabil ca oricând cu sistemul inteligent de iluminare Philips LED Hue, despre care puteți afla mai multe informații aici. Cu alte cuvinte, puteți să vă luați la revedere de la comutatorul clasic montat pe perete. Acum, puteți experimenta sistemul modern și inteligent de iluminat, care poate fi controlat prin intermediul smartphone-ului. Un astfel de sistem de iluminare poate fi controlat prin intermediul unei aplicații mobile sau prin Wi-Fi. Puteți aprinde sau stinge luminile de la distanță sau le puteți programa pentru a se aprinde sau a se stinge, folosindu-vă telefonul sau tableta. Acest tip de iluminare atinge cea mai înaltă calitate, este deosebit de eficient din punct de vedere energetic, fiind astfel ideal pentru casă și birou.
  2. Aspiratoare robot. Curățarea și aspirarea pardoselilor și covoarelor este mai simplă ca niciodată cu ajutorul roboților care aspiră chiar și în cele mai inaccesibile locuri. Despre aspiratoarele-robot s-ar putea spune că reprezintă o soluție tridimensională de curățare a locuinței, beneficiind de tehnologie inteligentă pentru detectarea și depășirea obstacolelor. Unele modele de aspiratoare-robot au capacitatea de a goli automat coșul de praf, altele sunt prevăzute cu programe specifice de curățare a fiecărui tip de pardoseală, în timp ce majoritatea aspiratoarelor-robot pot fi programate pentru a curăța pardoselile chiar și atunci când nu sunteți acasă.
  3. Baterie inteligentă. În prezent, sunt disponibile baterii high-tech cât se poate de ecologice, care pot economisi mii de litri de apă pe an. Prin intermediul acestei tehnologii inovatoare, puteți economisi apă și puteți ajuta la conservarea surselor de apă. Totodată, o baterie ecologică economisește energie, dat fiind designul său inteligent. Rezultă că prin conservarea apei și energiei, lăsați în urmă o amprentă redusă de carbon. O baterie inteligentă este igienică și nu se contaminează, deoarece nu este necesar să atingeți robinetul. Este potrivită pentru familiile cu copii, cu seniori, dar și pentru persoanele cu dizabilități. Este un mijloc minunat de a conserva apa și de a proteja mediul înconjurător.
  4. Difuzoare wireless. Difuzoarele Wi-Fi de sine stătătoare îmbunătățesc orice experiență muzicală. În general, pot fi controlate cu ajutorul unei aplicații descărcate pe smartphone. Aplicațiile oferă acces la bibilioteca personală iTunes și la alte servicii de streaming, așa că vă veți bucura de o mare flexibilitate. Puteți reda muzica preferată de pe orice dispozitiv. Designul compact al difuzoarelor conservă spațiu și oferă un aspect elegant amenajării. Calitatea audio este una exemplară, așa că nu vă rămâne decât să vă bucurați de muzica favorită.
  5. Lampă de carte. Dacă nu doriți să vă deranjați partenerul de viață cu obiceiul de a citi cărți până târziu în noapte, atunci o lampă de carte este ceea ce aveți nevoie. O lampă de carte este un dispozitiv LED integrat într-un corp de plastic care oferă o iluminare discretă, fiind minunată pentru cititul în pat înainte de culcare. Puteți fixa ușor lampa pe marginea cărții și puteți regla luminozitatea și unghiul de vizualizare. Lampa de carte este un accesoriu potrivit și pentru călătoriile pe distanțe lungi. Puteți citi cartea preferată în timp ce călătoriți cu avionul sau cu trenul.

În cele din urmă, felinarele solare reprezintă soluția ecologică ideală pentru orice grădină. Aceste felinare se alimentează cu energie solară și nu necesită cablare sau electricitate. Folosind această tehnologie inteligentă care utilizează energie solară pentru a vă lumina grădina, puteți economisi energie și bani la fiecare factură de energie electrică. Aceste felinare se aprind automat la apus și se sting în zori, așa că niciodată nu va trebui să vă faceți griji că aveți o grădină sau o terasă scufundată în întuneric.

Lasă un Comentariu...

*