2 idei perfecte pentru a avea căldură și apă caldă fără să plătești facturi imense

Dacă te afli în faza de renovare ori de construcție a locuinței tale ar trebui să te gândești cât mai serios la tot ceea ce vei face atunci când vei ajunge la etapa de realizare a instalației de încălzire.

Până nu demult, sobele de teracotă reprezentau singura variantă de încălzire pentru locuințele din mediul rural, ba chiar și pentru cele aflate foarte aproape de oraș. Încet, încet, racordarea la rețeaua de utilități, precum gazele naturale sau electricitate a determinat alegerea unor surse de încălzire mai moderne. Centralele electrice, centralele termice pe gaze naturale, ba chiar și încălzirea prin pardoseală sunt cele mai populare variante de încălzire a locuinței, însă la niște costuri foarte mari, atunci când vine vorba despre achitarea facturilor la energie.

Cei mai mulți dintre noi tindem către costuri reduse la factura de energie și dacă s-ar putea eficiență energetică 100%. Deși poate părea ireal, în realitate acest lucru este posibil.

Iată mai jos 2 idei perfecte pentru a avea căldură și apă caldă fără să plătești facturi imense:

1. Aceste pompe de căldură se montează foarte ușor și reprezintă una dintre cele mai bune soluții de încălzire astăzi, recomandate de specialiști. Mai exact, o pompă de căldură utilizează energia extrasă din sol. Ținând cont de investiție, pompa de căldură ar putea fi considerată cea mai sigură și eficientă sursă de încălzire. Cu toate acestea ai nevoie în continuare de o casă bine izolată termic, astfel încât să nu existe deloc scurgeri de căldură. Atunci când ne gândim la pompa de căldură am putea avea drept exemplu frigiderul. Mai exact, aceasta are o parte rece și una caldă, asemenea acestui cunoscut obiect electrocasnic. Pompele de căldură încearcă să extragă căldura din sol, apă sau aer și să o aducă pe toată în locuință, eficientizând destul de mult costurile.

2. Aceste panouri solare apă caldă sunt extrem de eficiente din acest punct de vedere, reducând major costurile facturilor lunare la energie pentru producerea apei calde menajere. Dacă astăzi reușim să facem apă caldă cu ajutorul boilerului sau instantului de apă caldă menajeră, însă contra cost, în realitate sunt mult mai multe alte soluții mult mai eficiente. Panourile solare de apă caldă menajeră reușesc să capteze o mare parte din energia solară și să ofere energie. Astfel, cu cât vom expune mai mult un panou la soare, cu atât acesta va reuși să capteze mai multă energie termică pe care să o folosească în diverse forme. Aceste panouri solare sunt extrem de eficiente, reușind să asigure cantitatea de apă caldă menajeră necesară pentru întregul an, fără să fie nevoie de cheltuieli suplimentare. Au costuri minime de instalare și montaj, astfel că aproape că nu ar trebui să existe locuință fără aceste produse, iar aici facem referire mai ales la cele moderne. Deși costurile de cumpărare sunt mai mari, trebuie să știi că investiția se amortizează extrem de repede, fiind foarte eficiente.

 

 

 

 

Lasă un Comentariu...

*