5 produse de care ai nevoie atunci când începi o construcție nouă

Planuri, schițe, sfaturi ale arhitecților, toate te vor însoți în construcția casei tale. Încă de la început trebuie să discuți cu un specialist pentru a afla ceea ce ai nevoie așa încât locuința ta să fie una trainică și rezistentă.

Se spune adesea că planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg și cam așa este. Consideri că imediat ce ai achiziționat un teren poți trece la treabă, însă mai sunt alte lucruri de făcut, de la studiile geotehnice și până la lucrări de nivelare a terenului. De aici, vei mai avea nevoie de forarea unei fântâni pentru extragerea apei, atunci când terenul nu este racordat la rețeaua de apă potabilă a localității, dar și de energie electrică.

Iată mai jos 5 produse de care ai nevoie atunci când începi o construcție nouă:

1. Maiuri compactoare – pe care le poți regăsi aici, îți vor fi de mare ajutor pentru compactarea terenului pentru fundație sau pentru netezirea acestuia atunci când ai executat recent lucrări pentru branșament la gaze sau apă. Cu ajutorul unui astfel de aparat vei reuși să tasezi bine terenul, astfel încât construcția să fie una solidă și trainică.

2. Motocoasă, precum este aceasta te va ajuta să faci puțină „ordine” pe terenul abia cumpărat. Mai ales dacă vrei să te apuci de lucru în timpul verii, mai mult ca sigur pe terenul tău au crescut deja numeroase plante care te vor încurca în timpul construcției. Este bine să începi cu începutul și să faci puțină ordine, tăind astfel toate plantele crescute. O motocoasă îți va fi de folos și pe mai departe, după construcție, pentru tăiatul ierbii sau a plantelor foarte mari.

3. Generator de curent electric – acest produs îți va fi de folos mai ales atunci când nu te-ai branșat la rețeaua de energie electrică a localității. De aceea, este bine să încerci să cumperi un produs de bună calitate, care să îți ofere necesarul de curent electric pentru alimentarea diverselor unelte și scule de care ai nevoie pentru construcție. De asemenea, generatorul poate fi folosit și după ce vei locui în casa proaspăt construită, în cazul unei pene de curent.

4. Hidrofor sau pompă – dacă ai forat deja o fântână atunci mai mult ca sigur vei avea nevoie de un hidrofor sau de o pompă pentru ca apa să poată fi scoasă la suprafață și condusă către instalația sanitară a locuinței tale. Este bine să calculezi cu exactitate care este dimensiunea la care vei monta hidroforul sau pompa și mai ales câți metri trebuie să pompeze apa la suprafață pentru a ajunge în casa ta.

5. Betonieră – acesta este un produs pe care îl vei putea folosi de la începutul construcției și până în faza de final. Mai mult ca sigur te gândești că nu vei avea nevoie de betonieră atâta timp cât comanzi betonul pentru construcția casei tale la stațiile de betoane. Însă, nu întotdeauna vei calcula perfect cantitatea de care ai nevoie, așa că pentru un anumit rest sau pentru anumite lucrări mai mici ai putea să folosești acest produs.


Lasă un Comentariu...

*