Curățenia după constructor

Fie că acum termini cu renovarea/amenajarea casei, fie că te pregătești de curățenia generală periodică, când fără să vrei tot mai trebuie să meșterești una alta prin casă, treabă tot este de făcut, curățenia după constructor tot trebuie să o faci, mai ales când lucrezi cu o echipă de Dorei.

curatenia dupa constructor (1)

Picture 1 of 4


Puține sunt situațiile în care s-a constat că această etapă de curățenie după constructor, nu a fost necesară sau a fost minimă, pentru că echipa sau meșterul au lucrat exemplar, curat și au strâns în urma lor cât mai mult cu putință, astfel încât să nu te solicite prea mult pe tine în a face șmotru.

Pentru că astfel de cazuri le consider accidente (știu foarte bine cât moloz a trebuit să scot din cadă, după ce instalatorul mi-a montat o simplă baterie – de două ori chiar mi s-a întâmplat asta) cum faci față la curățenia după constructor, dacă lucrezi opt ore sau mai mult în fiecare zi și, în plus, mai ai și alte comisioane sau cumpărături de făcut, mai ales acum în prag de sărbători?

O variantă ar fi să le iei ușor, pe fiecare fiecare în parte, însă cu siguranță această curățenie după constructor nu o vei uita prea curând. Începi cu grosul, cu materialele grele dacă este cazul și ajungi în cele din urmă la detaliu, la bibileli, curățat de întrerupătoare, șters parchetul de praf și mai ales de vopseaua lavabilă, chitul dintre rosturi care a ajuns până la mijlocul plăcii de faianță sau gresie și tot așa. Cert este că acestea două din urmă trebuie realizate cât mai repede cu putință, cu cât prelungești momentul, cu atât mai greu va fi să îndepărtezi materialele de pe finisaje. În plus, primele etape de curățenie le vei simți ca fiind de prisos, oricât de mult ai șterge și aspira parchetul praful tot va rămâne, iar faianța tot va arăta ca și cum prin casa ta a trecut o furtună de nisip.

Dacă ai noroc și ai la cine să apelezi, acum este momentul să-ți revezi una dintre mame, a ta sau a partenerului. O mână în plus de ajutor, de femei cu experiență, ce a avut grijă de casă o viață întreagă, te va salva și astfel nu te vor prinde sărbătorile, fie ele Crăciunul sau Paștele, cu mobila în mijlocul casei.

O altă variantă mai salvatoare decât salvarea :), în care abuzezi de una dintre rudele dragi, este de a apela la o firmă specializată în curățenie. Astfel, timpul pe care l-ai aloca curățeniei după constructor îl poți folosi pentru a ieși în oraș cu cea pe care voiai să o pui la treabă sau poți merge să cauți decorațiunile și accesoriile pentru care nu ai avut timp să mergi la cumpărături.

Indiferent ce alegi să faci cu acest timp clar te vei bucura de el, dacă va fi cineva care să preia această responsabilitate. Firma specializată în curățenie va face totul în locul tău, de la a strânge molozul în saci și până la a curăța în detaliu prizele stropite de var. Nu doar că o va face mult mai repede decât tine, dar o va face și mai bine, fără supărare. Indiferent ce detergenți ai cumpăra din comerț, ce soluții minune ai realiza acasă, acestea nu se compară cu produsele de curățenie profesionale. În plus, atâta timp cât tu trebuie să-ți împarți timpul între muncă și casă, vei vrea cu tot dinadinsul să termini mai repede, unele lucruri făcându-le fără să vrei poate superficial.

Poate că nu am ajuns încă în momentul în care să apelăm la servicii specializate pentru curățenia după constructor. Poate că încă ne mai dorim să facem singuri toate lucrurile, de la a construi, la a face curat și până la amenajat, însă rapiditatea cu care viața noastră se desfășoară, începe să-și arate semnele și să ne convingă că așa cum noi suntem specializați în contabilitate, economie, fizică sau matematică, așa sunt și alții pregătiți profesional, pregătiți să ne ajute, să ne facă viața mai ușoară cum noi o facem altora.

Lasă un Comentariu...

*