Refugiu de vacanță sau locuință permanentă? Intră aici să vezi o căsuță superbă construită în pădure

O casă poate fi construită în aproape orice loc. Cu condiția să ai imaginație și să pui pasiune în proiectul tău. O dovedește uimitoarea căsuță din pădure, pe care un tâmplar englez a făcut-o dintr-un… hambar. Descoperă cum a reușit și cum arată căsuța superbă din pădure.

Refugiu de vacanta sau locuinta permanenta Intra aici sa vezi o casa superba construita in padure1

Picture 1 of 12

Un hambar transformat într-o casă de vis

Totul a pornit de la un vis al unui cuplu englez. Ea, bijutier de meserie. Iar el, tâmplar. Mai exact, Jinks McGrath și soțul ei, Steve Turner, care trăiesc și lucrează în East Sussex, într-un hambar din secolul al XVII-lea, pe care l-au restaurat.

Dacă privești acum locuința ce pare desprinsă din povești, ai spune că nu a fost niciodată altceva decât o casă frumoasă și confortabilă. Nicio urmă nu a mai rămas din vechiul hambar. Și asta, pentru că, de la pardoseală până la acoperiș, absolut totul a fost refăcut sau schimbat. Cu multă muncă și migală.

În urmă cu aproape 30 de ani, când cei doi soți au ajuns în hambarul uitat de vreme, s-au gândit să-i dea un nou chip. A fost o mare provocare să-l restaureze, mai ales că dispuneau de un buget limitat. Chiar și în momentele în care proiectul părea prea greu și se gândeau să renunțe, încrederea că pot realiza tot ce își propun i-a motivat. „Am știut că împreună am putea crea ceea ce ne-am dorit“, a explicat Jinks.

Din ce este făcută căsuța din pădure

Când te apropii de South Downs, pitită printre coline, te întâmpină o casă fermecătoare, construită din lemn de stejar, în stil englezesc. De dimensiuni impresionante, căminul rustic și original a fost realizat 100% hand-made. Fiecare colțișor a fost făcut cu dragoste și pricepere, iar munca a durat aproape 20 de ani. Până și scaunul din bucătărie a fost sculptat de tâmplarul iscusit, cu mâinile sale. Acoperișul, din bârne solide din lemn masiv, dă casei un aer rustic uimitor. O masă scundă, micuță, așezată în mijlocul încăperii și un birou cochet, tot din lemn, completează perfect imaginea de cămin cald și primitor.

Scaunele cu spătar înalt, din bucătărie, alături de băncuța din lemn nefinisat, ce împrejmuiesc masa, au un farmec aparte. Dulăpioarele, realizate și ele, manual, de tâmplarul englez, simple, dar elegante, sunt în ton cu decorul rustic.

În fața uimirii oamenilor ce au văzut bijuteria construită de el, Steve Turner a replicat: „E mai ușor să arăt lucrurile pe care nu am reușit să le fac. Pentru că le pot număra pe degetele de la o mână“.

Concluzia ar fi următoarea: orice vis poate deveni realitate, atâta timp cât îndrăznești să-l urmezi. La rândul tău, te poți gândi să transformi o anexă veche într-o locuință minunată. Sau, de ce nu?, să-ți construiești o casă superbă ca aceasta realizată de tâmplarul englez în pădure.

Descoperă căsuța din pădure, făcută dintr-un vechi hambar, în galeria foto pe care ți-o oferim.

Sursa foto: Alun Callender/Narratives

Lasă un Comentariu...

*