Despre ventilația centralizată Komfovent de la Altecovent

Fiecare casă are nevoie de un anumit grad de confort și anumite elemente pentru a putea fi locuită. Dacă aceasta nu este conectată la apă sau la curent, de exemplu, dat fiind contextul actual al digitalizării, locuitul ar fi aproape imposibil sau chiar incomod pentru oameni. Apa este indispensabilă atât pentru igiena proprie, cât și pentru treburile casnice, deci un alt element esențial. Totuși, alături de aceste elemente care nu trebuie să lipsească dintr-o casă, există și altele mai puțin cunoscute care cresc gradul de confort și aduc chiar și beneficii asupra sănătății, dar și a costurilor lunare.

Unul dintre acestea este chiar ventilatorul cu recuperare de căldură atât de important pentru orice locuință dar despre care majoritatea oamenilor nu cunosc foarte multe lucruri. Din acest motiv, cei de la Altecovent distribuie diverse produse de acest gen și oferă clienților chiar și informațiile necesare pentru ca fiecare client să beneficieze strict de ceea ce are nevoie.

Despre Altecovent

Altecovent este un magazin online care comercializează ventilatoare de baie, dar și sisteme de ventilație cu recuperare. Furnizorul are în stoc o gamă bogată de produse potrivite pentru diverse tipuri de locuințe și spații, iar experiența în domeniu îi face apt să recomande clienților variantele potrivite.

Axându-se pe această nișă de foarte mult timp, cei de la Altecovent cunosc fiecare detaliu și importanța fiecărui element în parte astfel încât să ofere clienților cele necesare, atât ca și produse și servicii, cât și informații relevante cu privire la funcționarea aparatelor.

Produse disponibile

În gama de produse disponibile regăsim diferite tipuri de ventilație. Aceasta poate fi cu recuperare descentralizată sau centralizată, acestea lucrând pe aceleași principii dar diferențele dintre ele fiind majore cu privire la alte aspecte. Alături de acestea putem găsi ventilatoare de baie, panouri de comandă pentru ventilație, filtre și accesorii, sisteme de tubulatură, kit complet de ventilație, purificator de aer și deschizător automat pentru ferestrele serelor.

Ventilația centralizată este unul dintre cele mai importante produse care poate aduce schimbări radicale cu privire la aerul din casă și nu numai, despre care vom vorbi în continuarea acestui articol.

De ce să alegi un sistem de ventilație centralizată cu recuperare de căldură?

Atunci când ești interesat de achiziționarea și instalarea unui sistem de ventilatie centralizata cu pompa de caldura trebuie să cunoști anumite aspecte cu privire la acesta. Dacă ai decis să îl achiziționezi înseamnă că știi în mare parte la ce te ajută.

Pentru cei care nu știu, acest sistem de ventilație centralizată cu recuperare de căldură se deosebește de un sistem descentralizat prin modul de funcționare, instalare și cel mai important eficiență, asta dacă ne gândim pe termen lung.

Acest tip de sistem este foarte complex, deoarece necesită mai multe elemente pentru a funcționa. Unul dintre elementele complexe de care are nevoie este faptul că fiecare cameră trebuie să aibă trasee tubulare. Totuși, tocmai datorită acestui aspect îi permite să fie instalat chiar și în mari încăperi.

Asta îl face potrivit pentru clădirile mari de birouri, dar chiar și case care au o suprafață generoasă. Tocmai din cauza acestui sistem de tubulaturi care trebuie integrat în fiecare cameră, de preferat ar fi să fie montat chiar de la începutul construcției, până se ajunge la finisaje. Totuși, există și posibilitatea de a fi instalat și apoi, doar că necesită mai multe modificări și deranjamente prin casă.

Camera tehnică specială este un alt element necesar pentru sistemul acesta centralizat. Chiar dacă poate produce puțin zgomot, atunci când lucrați cu o echipă de profesioniști sum sunt cei de la Altecovent puteți avea certitudinea că vor explica toate aceste aspecte și veți putea găsi împreună soluții pentru orice aspect ce pare incomod la prima vedere.

Cum ajută ventilația centralizată Komfovent RHP

Ventilația centralizată Komfovent RHP ajută în special cu privire la îmbunătățirea aerului din casă. Modelele RHP regăsite la ventilatiecurecuperarecaldura.ro sunt printre cele mai complexe, deci cele care aduc printre cele mai mari beneficii. Acestea evită apariția mucegaiului și a igrasiei pe pereții casei. Un aspect foarte important în special pentru cei care sunt alergici la penicilină, deci la compușii din mucegai.

Acestea asigură și sănătatea celor care locuiesc în casa respectivă pe termen lung pentru că evită și apariția problemelor respiratorii sau privitoare la acest aspect. Aerul introdus este curat și cel viciat este eliminat. Cu ajutorul ventilației centralizate Komfovent RHP nu mai este nevoie să deschizi geamul pentru a aerisi. În acest mod nu mai introduci aer cu praf în casă și nici căldura nu mai este eliminată din încăpere. Datorită acestui fapt costurile pentru căldură vor scădea semnificativ. Pe scurt, nu mai arunci banii pe fereastră.

Chiar și nivelul de umiditate din casă este menținut în parametrii optimi. În sezonul cald acest sistem funcționează ca un aparat de aer condiționat, iar în sezonul rece introduce aer cald în casă pentru ca temperatura să fie mereu cea potrivită. Deci, microclimatul din casă va fi mereu cel așteptat. Este tot ce ai nevoie, deoarece cuprinde: încălzire, aer proaspăt, răcire, aer curat și controlează umiditatea.

Schimbările aduse cu privire la microclimat

Fiind un complex care oferă cinci beneficii și servicii prin intermediul unui singur sistem, vă prezint etapele prin care acesta acționează. Primul dintre ele ar fi faptul că ventilează. În acest fel scade costul la factura de curent prin minimizarea consumului de energie electrică. Introduce în casă aer curat, în fiecare spațiu în parte.

A doua parte prin care acesta acționează este încălzirea. Acesta încălzește suplimentar casa și are două metode prin care face acest lucru. Prima etapă este cea de schimbare de căldură prin entalpie, care este un proces complex. A doua se realizează prin intermediul pompei de căldură reversibile.

Cea de a treia etapă este răcirea din timpul sezonului cald, deci oferă camerei temperatura necesară. Nivelul de umiditate este alt aspect ce poate fi deranjant, dar acest sistem rezolvă și această problemă și faptul că filtrează aerul face ca în casă să nu fie introdus praful de afară.

Toate aceste beneficii și schimbări benefice pot fi aduse și în propria voastră casă cu ajutorul unui astfel de sistem. Accesați site-ul celor de la Altecovent pentru a vedea toate aceste sisteme disponibile și caracteristicile fiecăruia.

Contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Lasă un Comentariu...

*