Cum să te relaxezi acasă: 3 metode eficiente

Sursa foto: pexels.com

Posibilitatea de relaxare acasă este esențială pentru menținerea unei minți sănătoase și a unui corp sănătos. Având în vedere viteza și stresul cu care se derulează viața modernă, poate fi dificil să găsești metode de a te bucura de o stare de echilibru și liniște.

Totuși, există metode pe care le poți încorpora încet în viața de zi cu zi, până când acestea devin parte din rutina ta zilnică fără efort. 

Iată câteva idei pe care le poți pune în practică pentru a te bucura de un mediu relaxant și de o stare de bine îmbunătățită:

  1. Creează o atmosferă plăcută

O modalitate de a crea o atmosferă deosebită și plăcută la tine acasă este încorporarea parfumurile de interior. Folosirea aromelor și mirosurilor specifice poate activa anumite amintiri, iar parfumurile cu note florale, precum cele de lavandă, sau cele mentolate, pot reduce nivelul de stres și anxietatea.

Folosește un difuzor de parfum de calitate, care funcționează pe baza unei tehnologii moderne pentru a difuza parfum în întreaga casă. Parfumurile care îți trezesc anumite stări și care sunt pe placul simțurilor tale ajută la crearea unui mediu ambiant liniștitor.

  1. Amenajează un spațiu cât mai primitor

Amenajarea camerelor în care petreci cel mai mult timp trebuie să se concentrezele pe elementul de confort și căldură. Chiar și în timpul sezonului cald, luminile calde ale corpurilor de iluminat te inspiră în timpul sesiunilor de citit.

Organizează-ți locuința și aranjează mobilierul în așa fel încât să te invite la relaxare în fiecare zi. Renunță la corpurile de iluminat cu lumini prea reci și puternice. Înlocuiește-le cu cele calde și bazează-te pe mai multe straturi de iluminat, care poate fi realizat prin folosirea lampadarelor, lămpilor de birou sau a veiozelor, în combinație.

Alege un difuzor de arome Techno dacă ai o locuință de mari dimensiuni. Acesta poate răspândi parfumurile pe o suprafață generoasă și poate fi controlat prin Bluetooth. În acest fel poți personaliza spațiul reamenajat după propriul plac.

  1. Decorează-ți colțuri speciale de relaxare și meditație

Pauzele de la viața cotidiană stresantă nu se iau doar în timpul concediilor departe de casă. Te poți bucura de momente de liniște și în intimitatea propriei locuințe, dar trebuie să stabilești zonele special folosite în acest sens. Conceptul de mindfulness se referă la a fi prezent în moment și la atenția pe care o dai sentimentelor, stărilor și gândurilor din timpul meditației.

Poți încerca yoga sau exerciții de respirație, dar și simpla păstrare a liniștii într-o poziție confortabilă. Pentru asta vei avea nevoie de un colț cu un fotoliu sau o canapea în casa ta, cât și de un parfum care să te inspire spre contemplare. 

Alege un difuzor de arome Avangard, pe care îl poți controla cu setări prin sistemul Bluetooth, pentru a nu te ridica din pozițiile de meditație când vrei să modifici intensitatea sau viteza de difuzare.

Ia-ți câteva momente în fiecare zi pentru a te concentra pe respirație și mediul înconjurător, fără a te gândi la probleme și stresul zilnic. Privește această practică precum o mini-vacanță pe care ți-o oferi zilnică.

Încorporează în obiceiurile tale zilnice parfumurile de interior, accesoriile decorative care te bucură și activități pline de sentiment și intenție, pentru a te bucura de timp de calitate petrecut acasă.

Lasă un Comentariu...

*