Cum sa alegi un dezumidificator

Atunci cand ai probleme cu umiditatea aerului din locuinta, cel mai recomandat este sa folosesti un dezumidificator de camera. Pe piata exista acum foarte multe modele de dezumidificatoare si poate fi dificil sa il alegi pe cel care iti trebuie tie.

Cum sa alegi un dezumidificator

Ca sa faci alegerea corecta tine cont de urmatoarele caracteristici:

Suprafata incaperilor in care sunt asezate si capacitatea de dezumidificare

Un dezumidificator bun trebuie sa fie ales in functie de dimensiunile camerei. Un aparat de acest fel cu o capacitate de dezumificare mai mare va fi eficient pe o suprafata mai mica. Capacitatea de dezumidificare se masoara in litri pe zi, indicand cati litri de apa se pot extrage dintr-o camera pe parcursul unei zile de functionare.

Cu cat umiditatea este mai mare, capacitatea de dezumidificare trebuie sa fie mai mare. Cantitatea de apa absorbita de un dezumidificator poate varia de la cativa litri la cativa zeci de litri, diferind de la un model la altul. Pentru a alege modelul ideal, este necesar ca utilizatorii sa citeasca informatiile furnizate de producator sau vanzator.

Capacitatea rezervorului, higrostatul si functia de programare, caracteristici importante pentru dezumidificatoare

In functie de cat de mare este rezervorul dezumidificatorului, va fi necesara golirea cu o frecventa mai mare a acestuia. Concret, daca dezumidificatorul este prevazut cu furtun, pe langa rezervor, se va putea evacua si separat umiditatea. Pentru confort, un aparat cu o dubla evacuare reprezinta solutia optima ca rezervorul sa fie golit mai rar.

O alta caracteristica importanta pe care oamenii trebuie sa o caute la un dezumidificator este higrostatul si functia de programare. Higrostatul este un aparat important pentru mentinerea umiditatii relative a aerului dintr-o incapere. Practic, higrostatul masoara umiditatea din camera in mod continuu si da comanda dezumidificatorului sa porneasca.

Prin urmare, este avantajos pentru utilizatori sa caute dispozitive cu functie personalizata, si anume setarea timpului de pornire si functionare, prevazute cu un higrostat si cu un ecran digital pentru a urmari nivelul de umiditate si pentru a-l regla in mod automat.

Umiditate, temperatura, filtru – caracteristici importante la dezumidificatoare

Pentru a alege un dezumidificator bun, este important ca potentialii cumparatori sa aiba in vedere specificatile tehnice si caracteristici ce asigura performanta dispozitivulu in functie de zona cladirii in care este amplasat. Fiind amplasat la subsol, acesta trebuie sa fie eficient pentru temperaturi mai mici si umiditate mai mare.

In plus, filtrul dezumidicatorului este o alta caracteristica importanta. Filtrul poate fi lavabil la masina de spalat sau cu utilizare redusa, schimbat dupa o anumita perioada de timp. Cumparatorii se pot orienta catre aparate cu filtru HEPA, ionizator sau carbon – cele cu filtru HEPA fiind cea maii buna varianta, indepartand polenul si alte particule alergenice din aer.

Nivelul de zgomot al dezumificatorului si consumul de energie

Aceste aspecte caracterizeaza un dezumidificator bun. Nivelul de zgomot al dezumidificatorului nu trebuie sa depaseasca 50 db, in caz contrar va fi extrem de deranjant, mai ales ca trebuie sa functioneze pe o perioada indelungata, in unele cazuri chiar si pe timpul noptii.

Pentru dezumidificatoarele prevazute cu functie turbo sau de uscare rufe, este important ca inainte de a se achizitiona, sa se verifice care este nivelul de zgomot scos la o functionare normala, dar si nivelul pentru functiile turbo sau uscare de rufe.

In ceea ce priveste consumul de energie, aceasta caracteristica este foarte importanta pentru ca in caz contrar utilizatorii se vor trezi cu facturi mari la electricitate, nejustificate. Dispozitivele de acest fel nu trebuie sa consume o cantitate foarte mare de energie, mai ales daca functioneaza pe trepte inferioare de putere. O astfel de abordare nu numai ca ii ajuta pe utilizatori sa economiseasca la factura de electricitate, ci si sa previna igrasia si mucegaiul si sa cunoasca o imbunatatire notabila a calitatii vietii.

Lasă un Comentariu...

*