Cum pregătești casa inteligentă pentru sărbători

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și în aer se simte atmosfera de Crăciun. De aceea, e util să îți pregătești din timp casa, pentru a fi în ton cu spiritul sărbătorilor, dar și pentru a oferi musafirilor o primire călduroasă.

Casa ta e spaţiul tău personal. Aceasta trebuie să fie în ton cu ritmul și stilul tău de viață. Dacă ești o persoană ocupată și nu ai suficient timp pentru detaliile pe care trebuie să le pui la punct pentru sărbători, iată câteva idei care te ajută să creezi scenarii flexibile de viaţă, potrivite stilului personal și să-ți transformi locuința într-un cămin primitor, confortabil, eficient energetic și  sigur.

Motorizează și conectează echipamentele din casa ta

Una din cele mai populare tendințe pentru anul 2018 este crearea unor legături între obiectele casei tale și conectarea acestora pentru a contribui la bunăstarea ta.

De aceea, locuința  trebuie să lucreze pentru confortul tău, nu invers. O casă inteligentă presupune existența unui set de echipamente conectate, care pot fi controlate simultan direct de pe smartphone sau din telecomandă: sisteme de umbrire (rulouri, jaluzele, perdele, obloane etc), sisteme de iluminat (becuri, receptori de lumină), sisteme pentru terasă (copertine, pergole), de management energetic, sisteme de temperatură și de siguranţă (porți, uși de garaj, sisteme de alarmă, camere video, detectoare de fum), muzică și divertisment.

Imaginează-ți cum se vor simți oaspeții tăi când le vei deschide poarta de la intrarea în curte, cu o atingere a ecranului telefonului? Sau, folosind aplicațiile aferente produselor TaHoma® sau Connexoon de la Somfy, vei crea instant un ambient primitor în casa ta, cu un singur click.

Acest lucru este foarte simplu de realizat, cu ajutorul scenariilor personalizate pe care le poți crea pentru a realiza legături între echipamentele conectate din locuința ta. Iată câteva exemple de scenarii automate pentru un ambient primitor:

Copyright: @Somfy Activités SA / Sémaphore

#1 Scenariu de petrecere

Fie că organizezi o petrecere de Crăciun sau petrecerea de Anul Nou  la tine acasă, este recomandat să apelezi la un scenariu predefinit, pentru a îți impresiona musafirii încă de la început.

De exemplu, utilizând unitatea de comandă TaHoma® de la Somfy și aplicația mobilă aferentă, poți crea un scenariu de întâmpinare a oaspeților. La o simplă apăsare a ecranului telefonului, porțile se vor deschide, intensitatea luminii de la interior se va reduce și sistemul audio va începe să redea muzica preferată.

#2 Scenariu de securitate

În cazul în care decizi să petreci sărbătorile de iarnă în vizită la alţi membri ai familiei sau într-o altă localitate, poți alege un scenariu de securitate pentru locuința ta, pentru momentele când ești plecat.

Pur și simplu apeși butonul de activare din aplicația mobilă și toate luminile se vor stinge, rulourile sau jaluzelele se vor închide, sistemul de încălzire va rula la capacitate minimă, iar sistemul de alarmă se va activa. În felul acesta, pleci liniștit de acasă, fără să ai grija consumului de energie.

#3 Scenariu de exterior

Pentru momentele în care muți petrecerea de Crăciun sau revelion pe terasă sau în curte, poți programa un scenariu care îți va transforma locuința într-un spațiu primitor.

La apăsarea butonului de activare, luminile de pe terasă și din jurul aleii din curte se vor aprinde, sistemul audio montat la exterior va porni iar copertina se va deschide, protejând invitații de ninsoare sau precipitații.

Jaluzele venetiene orizontale automate Somfy

Picture 1 of 3

Copyright: ©somfy SAS/arnauld childéric

#4 Scenariu de odihnă

Dacă, pur și simplu, dorești să petreci sărbătorile într-un ambient intim, cât mai liniștit, alături de familie, scenariul de odihnă poate fi varianta potrivită.

Conform acestui scenariu, jaluzelele, perdelele sau sistemul de rulouri automate pot rămâne închise până la ora dorită, astfel încât primele raze de lumină ale dimineții să nu îți întrerupă somnul. De asemenea, seara, pentru intimitate, poți opta pentru închiderea automată a jaluzelelor sau perdelelor, la o anumită oră.

Acestea sunt doar câteva exemple, posibilitățile pe care ți le oferă echipamentele conectate Somfy fiind foarte variate. Dacă te putem ajuta cu sfaturi sau mai multe detalii, ne găsești aici.

Cu ajutorul sistemelor de deschidere și închidere pentru locuință controlate automat, casa ta se va transforma într-un cămin inteligent, croit special pentru nevoile tale și ale celor dragi.

Sărbători liniștite și conectate îți dorim!

 

 

Lasă un Comentariu...

*