Construirea unei case, randare vs realitate

În acest domeniu, al arhitecturii și construcțiilor, totodată, interpretările sunt o lume fantezistă, în mare parte benignă, plină de giganți translucenți, suprafețe strălucitoare și surse de lumină nedeterminate. Dar, odată ce proiectul este construit, randarea devine parte din trecut.

randare vs realitate

Mintea clientului nu este întotdeauna o bibliotecă complexă de viziuni potențiale, așa cum este a arhitectului. Arhitecții și designerii sunt gânditori vizuali. Uneori, poate fi dificil pentru ceilalți să-și imagineze ceea ce designerii consideră drept realitate. Poate fi greu să explici cum vor funcționa toate piesele puzzle-ului atunci când sunt împreună. Dar, folosind un program de randare ca instrument în zilele noastre, oferă posibilitatea de  a  transmite viziunile specialiștilor printr-o imagine realistă.

Afișarea arhitecturală sau ilustrația arhitecturală reprezintă arta creării de imagini sau animații bidimensionale care prezintă atributele unui design arhitectural propus.

Randarea  îți aduce designul la viață! Nu fiecare proiect este o copie a aspectului randării. Uneori, realitatea poate părea chiar mai bună decât randarea.

10

Picture 1 of 10

Proiectul unei case trece prin atâtea faze și menține multe transformări până se face complet (întotdeauna interesant de văzut un exemplu de randare vs realitate). Atunci când arhitectul este sigur de fiecare aspect al proiectului său și programul de randare prezintă un proiect frumos proiectat și realizat, este rândul inginerilor și a construcțiior să ducă proiectul la următorul nivel, adică la final.

Dar ce este randarea?

Obiectele din lumea reală nu sunt perfect netede și colorate în culori pure, ideale. Suprafețele lor prezintă asperități, coeficienți de reflexie, absorbție, refracție, transparență de diferite valori. O serie de suprafețe exterioare au texturi complicate, policolore. În lumea reală, obiectele sunt iluminate prin variate surse de lumină artificială, de diferite culori și intensități, precum și de lumină naturală. Zona neocupată dintre obiecte, “aerul”, nu este totdeauna perfect transparentă. Ea poate fi cețoasă, cu vizibilitate mai redusă. O imagine realistică ține cont de toate aceste condiții.

Randarea este în acest sens o procedură avansată de vizualizare realistică a obiectelor, utilă mai ales în spatiul tridimensional. La ora actuală, randarea imaginilor este operația care consumă cel mai lung timp în proiectarea în mediul AutoCAD și în oricare alt mediu soft. Randarea se realizează în mai mulți pași: redarea corectă a modelelor este urmată de înlăturarea muchiilor momentan nevizibile, elaborarea rețelei de colorare și umbrire, stabilirea rezoluției imaginii. Utilizarea surselor de lumină virtuale și crearea corespunzătoare a umbrelor completează procedura de randare. Colorarea suprafețelor necesită și definirea calităților optice ale suprafeței materialului. Acești pași nu sunt procedurali și nu apar explicit în procedura de randare. Teoria generării imaginilor randate este foarte vastă.

 

Lasă un Comentariu...

*