Care sunt nemulțumirile românilor referitoare la casă

Într-un studiu efectuat anul acesta, privind mulțumirile și nemulțumirile românilor legate de casele lor, s-a constatat că printre nemulțumiri se numără designul, suprafața și compartimentarea.

Un studiu efectuat de GFK arată că designul interior, suprafața totală sau împărțirea spațiului sunt principalele nemulţumiri ale oamenilor privind casa în care locuiesc. Dacă în cazul femeilor, accentul se pune pe decorare și redecorare, în cazul bărbaților, aceștia sunt preocupaţi de cum anume pot face ca spaţiul să fie mai bine utilizat.

n1

Picture 1 of 5

Românii trăiesc în spații foarte mici

Din studiile efectuate la nivel european, s-a constatat că românii trăiesc în unele dintre cele mai mici locuinţe. La oraş, suprafaţa medie este de doar 40 de metri pătraţi, la jumătate faţă de nivelul european. Însă, indiferent de cât de mare este casa, oamenii se lovesc de aceleaşi probleme.

Schimbarea din interior

Potrivit aceluiași studiu efectuat de GFK, oamenii din 21 de ţări au spus că primul lucru pe care l-ar schimba la casa lor este modul în care arată la interior. Altfel spus, designul interior este principala preocupare a celor mai mulți dintre noi.

Contează mult și dimensiunea casei

Topul este continuat de cei care fie nu sunt mulţumiţi de dimensiunea locuinţei, fie ar face o reîmpărţire a spaţiului astfel încât să pară mai spaţioasă, fie și-ar organiza astfel mobilierul încât spațiul să pară mai aerisit. Bineînţeles că o astfel de schimbare se face şi cu schimbarea mobilierului, drept urmare 35 la sută dintre repondenţi au pus mobilierul pe locul trei în topul îmbunătăţirilor aduse locuinţei.

Designul și obiectele de decor, preferatele femeilor

Designul interior şi mobila sunt principalele preocupări ale femeilor, în timp ce reîmpărţirea spaţiului îi preocupă pe bărbaţi. Potrivit studiului, tot bărbaţii sunt și extrem de interesaţi şi de electronice şi electrocasnice. Turcii şi ruşii sunt primii care ar modifica modul în care arată casa lor la interior. La polul opus, olandezii, japonezii, nemții, francezii și belgienii sunt cei mai fericiți cu amenajarea locuinței lor.

Mai puține renovări

În România, aproape 80 la sută dintre cei intervievaţi au spus că nu vor să modifice nimic în următorul an. Explicaţia vine însă din lipsa de bani, şi nu pentru că românii nu ar mai avea ce îmbunătăţiri să aducă locuinţelor. La studiu au participat 27.000 de persoane din 21 de ţări au.

 

Sursă foto: Melb Reviews

 

Lasă un Comentariu...

*