Aspirator cu sau fără sac? Fă alegerea potrivită pentru tine!

Păstrarea curățeniei în locuință este un aspect important în viața oricui, iar cei care își doresc un aspirator pot avea chiar și dileme. Da, este posibil! Una dintre acestea poate da ceva bătăi de cap: să aleagă opțiunea clasică a aspiratorului cu sac, ori varianta modernă a unui dispozitiv fără sac? Este adevărat, fiecare dintre alegeri oferă avantaje și dezavantaje, dar la fel de adevărat este și că, în funcție de stilul de viață și de particularitățile concrete ale căminului unde va fi utilizat aspiratorul, un model poate fi mai potrivit decât celălalt. Descoperă, așadar, câteva repere importante înainte de a decide. 

Aspiratorul cu sac

Avantaje

Probabil cel mai mare beneficiu oferit de un aspirator cu sac, mai ales cu ajutorul ultimelor tehnologii implementate, este posibilitatea de a păstra tot praful, impuritățile și chiar micro-particulele în spațiul interior, perfect etanșeizat, al sacului, nu dor în timpul utilizării aspiratorului, ci chiar și în momentul schimbării sacului. Pentru acest motiv, acest tip de aspirator este opțiunea ideală pentru cei care suferă de alergii și care, în acest mod, sunt protejați în mare măsură de influența negativă a alergenilor. Un alt detaliu important pentru ei este și prezența, pe astfel de aspiratoare, a unui filtru HEPA, extrem de eficient în reținerea alergenilor și a prafului.

Un alt motiv pentru care poate fi recomandată alegerea unui aspirator cu sac este faptul că un astfel de dispozitiv nu are nevoie de efectuarea de operațiuni de mentenanță pentru o funcționare optimă. Filtrul este, de obicei, încorporat în sac și se schimbă cu sacul, nefiind nevoie de curățare sau de alte operațiuni. Este rațiunea pentru care aceste aspiratoare tind să beneficieze de o funcționare optimă pentru o perioadă semnificativă.

Dezavantaje

La intervale regulate de timp, un aspirator cu sac are nevoie de schimbarea sacului. La umplerea acestuia, eficiența cu care dispozitivul aspiră scade și, în cazul anumitor modele, aspiratorul nu va mai putea fi utilizat pănă la momentul schimbării sacului. Necesitatea schimbării regulate a acestuia înseamnă o cheltuială periodică ce, în anumite cazuri, poate fi destul de mare.

Deloc de neglijat este și aspectul poluării – un aspirator cu sac înseamnă generarea periodică a unui sac cu impurități. Acesta trebuie să fie eliminat în condiții de siguranță pentru mediu, fapt ce implică și cheltuieli suplimentare pentru comunitate.

Aspiratorul fără sac

Avantaje

Un aspirator Miele fără sac oferă multiple avantaje, motiv pentru care este o opțiune demnă de luat în seamă:

  • nu sunt necesare cheltuieli suplimentare pentru a-l utiliza;
  • nu este un generator de poluare, deoarece praful și impuritățile colectate pot fi eliberate pur și simplu în recipientul rezervat pentru gunoi;
  • oferă în cele mai multe cazuri posibilitatea vizualizării nivelului de umplere.

Dezavantaje

Aspiratoarele fără sac, în special cele de buget, pot fi destul de dificil de golit, fără împrăștierea resturilor colectate în recipient. Deloc de neglijat este și necesitatea unei goliri mai dese și chiar a unei curățări temeinice a componentelor aspiratorului, în special a rezervorului, pentru a-l putea utiliza în condiții optime. Un alt dezavantaj este dat de faptul că, unele resturi și impurități de dimensiuni mari, pot bloca anumite componente ale aspiratorului și pot genera o funcționare defectuoasă sau chiar necesitatea unei intervenții la un service specializat. Cu toate acestea, manevrabilitatea și ușurința în utilizare conving din ce în ce mai multți utilizatori că tehnologia aceasta poate deveni un atu eficient într-o locuință modernă.

Este clar că, cel puțin în prezent, nu s-a ajuns încă la un nivel al tehnologiei care să poată oferi un aspirator perfect pentru oricine. Așadar, este alegerea fiecăruia, în funcție de nevoile și limitările sale concrete, precum și de bugetul pe care îl poate aloca pentru această achiziție.

                    

Lasă un Comentariu...

*