5 situații limită care e bine să nu te ia prin surprindere

În momentul în care ai o casă, ar trebui să te gândești, chiar dacă numai pentru câteva secunde, și la posibile evenimente neplăcute. De aceea, ar trebuie să-ți iei câteva măsuri de protecție.

5 situatii limita

E clar, cu natura nu te poți pune și nici nu poți face preziceri în ceea ce va urma să se întâmple. Însă, tocmai din această cauză e bine să îți iei câteva măsuri de precauție în ceea ce privește siguranța casei. Iată, așadar, cinci situații limită la care ar trebui să te gândești.

s9

Picture 10 of 10

InundaÈ›iile. Mai ales dacă stai în zone predispuse unor astfel de catastrofe, e foarte important să iei măsuri în ceea ce priveÈ™te posibilele inundaÈ›ii. Iar prima măsură pe care o poÈ›i lua e să ai câteva stocuri de apă potabilă în casă. De ce?  Deoarece în cazul unei inundaÈ›ii sau a unui al dezastru care te lasă fără apă potabilă, vei avea nevoie de o rezervă considerabilă, care să îți ajungă până când vei avea din nou acces la apă curată.

PregăteÈ™te un kit de supravieÈ›uire. Poate ai mai auzit la È™tiri despre rucsacul de supravieÈ›urie, însă nu È›i s-a părut urgent È™i nici foarte util. Ei bine, atunci află în țările dezvoltate, în aproape fiecare casă există un astfel de kit. GândeÈ™te-te doar la faptul că în momentul în care se porneÈ™te o furtună, un cutremur sau un incendiu nu vei mai avea timp să-È›i aduni toate cele necesare. Și atunci, e evident că un astfel de kit va fi de mare ajutor. Astfel,  ar trebui să ai la îndemână mâncare, apă, un radio cu baterii, un cuÈ›it, o lanternă, baterii de rezervă, o trusă de prim-ajutor, fluier, măști de praf, o cheie franceză, o baterie externă pentru telefon È™i o hartă.De asemenea, este bine să ai organizate separat toate documentele importante, precum certificate de naÈ™tere, actele casei È™i ale maÈ™inii, certificatul de căsătorie, astfel încât să le ai pe toate cât mai la îndemână.

Cutremurele. Stai într-o zonă cu risc seismic? Atunci ar trebui să cunoști câteva reguli de supraviețuire în caz de cutremur. Plus, că ar trebui să ai și rucsacul de la punctul anterior. În primul rând, trebuie să știi care sunt pereții de rezistență ai locuinței tale. Sub aceste structuri se află cele mai sigure și rezistente locuri. Stai la depărtare de piesele de mobilier care s-ar putea răsturna, precum corpurile de bibliotecă sau dulapurile suspendate din bucătărie, și nu te poziționa în apropierea ferestrelor sau sub corpurile de iluminat. Dacă ești surprins de cutremur afară, îndepărtează-te pe cât posibil de clădiri, stâlpi de iluminat și cabluri electrice.

Incendii. AtenÈ›ie, statisticile vorbesc de cifre incredibile în ceea ce priveÈ™te sursa incendiilor. Astfel, se pare că 46% din incendiile din case pornesc de la aragaz, cuptor sau din cauza vaselor lăsate pe foc, 13% de la instalaÈ›iile de încălzire, iar 7% de la instalaÈ›iile electrice, restul incluzând accidente minore, alte defecÈ›iuni sau greÈ™eli. Cel mai bun lucru pe care ai putea să-l faci, ar fi  să îți izolezi casa cu materiale ignifuge, care să nu favorizeze propagarea flăcărilor. Iar mai apoi, ar fi indicat să stai cât mai departe de materialele inflamabile.

Penele de curent. Mai ales dacă stai la casă, penele de curent, țiar putea da câteva bătăi de cap. Fără energie electrică nu mai ai nici căldură, nici apă caldă și nici curent. Iar dacă nenorocirea se întâmplă pe timp de iarnă și mai ai și copii mici, atunci e musai să-ți iei măsuri de precauție. Ai nevoie de un generator.

 

 

 

 

 

Lasă un Comentariu...

*