5 sfaturi pentru o curățenie temeinică pentru locuința ta

O casă curată este o casă primitoare, este o casă unde te simți bine. De aceea, locuința ta trebuie întotdeauna să arate impecabil, indiferent de zi sau de ora de întoarcere acasă. Cu toate că ne dorim să facem curățenie în fiecare zi, uneori acest lucru nu este posibil, orele petrecute la serviciu sau în drumul spre casă fiind destul de numeroase. Așa că nu ne rămâne decât să facem un program de curățenie pe care toți membrii casei să îl respecte. O zi din săptămână trebuie să ne-o dedicăm curățeniei casei noastre, iar în toate celelalte să strângem lucrurile deranjate și să încercăm să menținem pe cât posibil ordinea în fiecare cameră.

curatenieDacă tocmai ce te-ai decis să alegi o zi din săptămână în care să faci curățenie în casă ar fi bine să iei în calcul ca toți membrii familiei să fie liberi și să te poată ajuta, curățenia casei tale fiind o responsabilitate majoră pentru toți cei ce locuiesc aici.

Iată mai jos 5 sfaturi pentru o curățenie temeinică:

1. Spală toate lucrurile murdare – cu ajutorul mașinii de spălat vei putea scăpa de lucrurile murdare adunate în întreaga săptămână. Nu îți rămâne decât să le sortezi pe culori, grad de murdărie și apoi să programezi mașina de spălat. După ce ai spălat tot ceea ce este murdar în locuință, acordă puțină atenție și mașinii tale de spălat și curăț-o cât mai bine cu ajutorul unor soluții de curățare fie preparate acasă, fie din comerț. În interiorul mașinii de spălat, așa cum vei observa aici, se vor acumula numeroase bacterii, așa că este bine să scapi de ele definitiv folosind soluții de bună calitate.

2. Aspiră cu atenție orice urmă de praf! În ziua de curățenie stabilită o dată pe săptămână, aspirarea locuinței este un lucru obligatoriu. Cu ajutorul unui aspirator de cea mai bună calitate, precum este acesta, vei putea ajunge în toate colțurile locuinței tale și vei aspira toate urmele de praf sau de murdărie atât de pe pardoseală, covoare, cât și de pe canapea. Totul trebuie să rămână perfect curat.

3. Așează dressing-ul! Mai mult ca sigur după o săptămână de mers la serviciu sau la școală, dressing-ul va avea nevoie de mici „retușuri”. Dacă nu sunteți tocmai cei mai ordonați atunci când vine vorba de așezarea vestimentației pe care o scoți din dressing la loc pe umeraș, la final de săptămână nu îți rămâne altceva de făcut decât să așezi totul pe umeraș, lăsând în urmă un dressing impecabil.

4. Șterge cu atenție praful! Iată un alt lucru pe care trebuie să îl urmărești în ziua de curățenie generală, stabilită de întreaga familie. Praful se regăsește aproape peste tot, de la pardoseală și până la nivelul mobilei. De aceea, cu ajutorul unui mop de bună calitate pentru pardoseală sau a unei cârpe curate, alege să îndepărtezi orice urmă de praf din încăpere, lăsând totul să strălucească la final.

5. Baia, o atenție specială! Iată un aspect care are nevoie de multă atenție din partea ta. Pornind de la obiectele de ceramică din baie, precum cada, vasul de toaletă, chiuveta sau chiar gresia și faianța și până la baterii sau oglinzi, totul trebuie să strălucească și să nu existe nicio urmă de praf. De aceea, alege produse de curățenie de bună calitate și tratează această zonă cu multă responsabilitate.

O casă curată este o casă frumoasă, este cartea de vizită a celor ce locuiesc aici și de aceea trebuie să te preocupe ca totul să te reprezinte cât mai frumos, acordând multă atenție curățeniei.


Lasă un Comentariu...

*