5 metode eficiente să-ți securizezi casa

Siguranța ne oferă încredere și confort. Descoperă cele 5 metode eficiente să-ți securizezi casa și uită de orice fel de probleme.

Întrebați care este cel mai sigur loc din lume, suntem tentați să răspundem: propria casă. Adevărul e că acasă ne simțim cel mai bine sufletește. Însă acest spațiu se poate dovedi la fel de fragil în fața hoților sau a situațiilor neprevăzute, ca oricare altul. Află care sunt cele 5 metode eficiente să-ți securizezi casa, pentru ca ea să devină 100% sigură din toate punctele de vedere.   

  1. Instalează o cameră de supraveghere. S-a demonstrat că instalarea unei camere de supraveghere scade frecvența infracțiunilor. În plus, în cazul în care spargerea/furtul s-a produs, prin intermediul unei camere de supraveghere ai la dispoziție dovezi legate de infractor. Imaginile înregistrate pot facilita prinderea inculpatului, furnizând detalii importante, pe care martorii e posibil să nu și le mai amintească. Pentru a fi sigur că ai un sistem de supraveghere de calitate, optează pentru camere cu rezoluție înaltă și funcționalitate audio. Camere de supraveghere moderne, care oferă imagini clare și sunet perfect sunt disponibile în oferta spy-shop.ro.
  2. Apelează la un sistem de alarmă. Sistemele de alarmă oferă un confort psihic și fizic deopotrivă. În plus, ca proprietar al unui sistem de alarmă, poți avea acces la notificări în timp real, prin intermediul unor alerte transmise sub formă de apel sau sms. Ceea ce înseamnă că poți ști ce se petrece în propria casă, indiferent unde te afli. O gamă largă de sisteme de alarmă antiefracție, la prețuri accesibile, pot fi găsite aici.
  3. Instalează lumini în exteriorul locuinței. Iluminatul exterior poate face minuni, de vreme ce întunericul este cel mai bun prieten al spărgătorilor de locuințe. Atunci când hoții se apropie de o casă și se confruntă brusc cu o lumină strălucitoare, aceasta îi poate determina să-și schimbe planurile și să renunțe. Sistemele de iluminare, activate de senzori de mișcare, sunt destul de ieftine și ușor de instalat, constituind o modalitate excelentă de a pune hoții “în lumina reflectoarelor”. În plus, când vii acasă noaptea, aceste lumini se vor aprinde și-ți vor lumina calea, asigurându-ți un plus de confort.
  4. Păstrează geamurile și ușile închise. Pare banal însă statisticile arată că ușile sau geamurile deschise constituie cauza multor spargeri. Timpul frumos de afară și temperaturile ridicate pot încuraja deschiderea geamurilor și menținerea lor astfel pe tot parcursul nopții. Experții anunță că geamurile larg deschise sunt o invitație directă pentru hoți. Ca să eviți neplăcerile, ferește-te să lași geamurile sau ușile deschise și nesupravegheate. De asemenea, nu lăsa obiectele valoroase, cum ar fi portofelul, laptopul sau cardurile de credit, în proximitatea ferestrei. Hoții se pot folosi de această ocazie, spărgând geamul, luând lucrurile și făcându-se nevăzuți. Același lucru e valabil și în cazul cheii de rezervă, pe care unii tind s-o păstreze în exteriorul locuinței. Obiceiul trebuie evitat.
  5. Împrietenește-te cu vecinii. Vecinii se pot dovedi eficienți în privința securității locuinței. Împreună, puteți crea o rețea de “ochi supraveghetori” care să identifice orice comportament suspect din zonă. Fă schimb de numere de telefon cu ei pentru a-i putea contacta și a putea fi contactat în caz de urgență. Dacă pleci din oraș, informează-i din timp, ca să fie vigilenți. Când merg ei în vacanță, le poți întoarce favoarea.

Lasă un Comentariu...

*