5 măsuri pe care trebuie să le iei ca să beneficiezi de un mediu perfect în încăpere

Amenajarea locuinței ne preocupă pe noi toți, acordăm multă atenție detaliilor, pornind de la piesele de mobilier și până la culori sau elementele de finisaj. Destul de puțin ne preocupă însă mediul, aerul din locuință. Deși este un lucru pe care nu îl putem vedea, acesta este cel mai important, menținându-ne sănătoși și oferindu-ne tot confortul pentru a ne fi bine.

De aceea, mai înainte de a alege un stil de amenajare care să se potrivească cu ceea ce te reprezintă cel mai mult ar fi bine să ai în vedere acele măsuri care să te ajute să ai un aer cât se poate de plăcut și sănătos în casă.

Iată mai jos 5 măsuri pe care trebuie să le iei ca să beneficiezi de un mediu perfect în încăpere:

  1. Ai în vedere confortul termic! Mai ales în timpul sezonului rece ar trebui să ai în vedere găsirea tuturor soluțiilor necesare pentru a beneficia de camere cât mai călduroase. Mai înainte de toate asigură-te că ai identificat centrala termică care să se potrivească nevoilor tale, iar mai apoi, găsește și niște soluții suplimentare de încălzit locuința pentru zilele geroase, precum ar fi acest convector electric. Pentru timpul verii, nu ezita să îți montezi un aparat de aer condiționat care să te scape de zilele caniculare, oferind condiții optime de confort.
  2. Folosește aceste aparate de măsură pentru a identifica nivelul de umiditate, dar și scurgerile de gaze, ba chiar și nivelul sonor din locuință. Cu ajutorul acestor aparate vei putea fi sigură dacă aerul din locuință este unul optim, dacă există sau nu scurgeri de gaze, ba chiar și dacă ai o temperatură optimă în locuință. Sunt folositoare pentru orice tip de spațiu, de la locuință și până la spații industriale.
  3. Umidificatorul, un aparat de care ai mare nevoie. Dacă nivelul de umiditate din locuință este scăzut, ar fi bine să alegi un umidificator pe care să îl montezi mai ales în dormitor. De ce? Pentru că din cauza unui aer uscat, somnul ar putea să fie afectat destul de mult. De aici, apar și problemele de sănătate, mai ales cele respiratorii. Calitatea somnului va fi bună atâta timp cât vom beneficia de un aer mai umed în încăpere. Și pentru a scăpa de prosoapele umede așezate pe calorifer, ar fi bine să apelezi la beneficiile unui umidificator.
  4. Dezumidificatorul, soluția pentru o umiditate crescută. Acesta este un produs de care ai mare nevoie atunci când constați că aerul din încăpere este prea umed. În primul rând va fi afectată sănătatea construcției, pereții vor face mucegai sau igrasie și de aici pot apărea problemele de sănătate, ba chiar și astm bronșic. Un dezumidificator va regla nivelul de umiditate din încăpere și va avea grijă de aerul din locuință.
  5. Purificatorul – un aparat benefic pentru un aer curat. Aerul pe care îl respirăm zi de zi este foarte important pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, cei mai mulți nu dau importanță acestui aspect. Se spune că aerul din locuință este uneori chiar și de cinci ori mai poluat decât aerul din exterior și de aceea trebuie să acordăm cât mai multă atenție acestui aspect. Cu ajutorul purificatorului, orice urmă de praf sau impuritate va fi reținută, iar membrii locuinței vor respira un aer sănătos.

Lasă un Comentariu...

*