4 moduri prin care locuința ta poate deveni mai sigură pentru copil

Creșterea copiilor poate fi o provocare, mai ales într-o lume dominată de noua tehnologie și de schimbările rapide. Din fericire, cu ajutorul tehnologiei moderne, locuințele noastre pot fi mai sigure pentru copii. Părinții pot utiliza sisteme inteligente de securitate la domiciliu pentru a spori siguranța celor mici, pentru a controla accesul la conținut de divertisment și chiar pentru a controla de la distanță echipamentele de uz casnic.

Iată care sunt cele mai bune modalități prin care locuința poate deveni mai sigură pentru cei mici:

  1. Aflați cine este la ușă înainte de a deschide. Acesta este rolul pe care îl îndeplinesc cele mai moderne interfoane bloc. Vă permit să știți cine este la ușă înainte de a permite accesul în bloc. La fel de bine, puteți opta pentru sonerii video. La fel ca încuietorile inteligente și ca interfoanele, soneriile video sporesc siguranța copilului. De exemplu, ori de câte ori cineva vine la ușă, soneria va trimite un flux video live către o aplicație de pe telefon. Dacă nu sunteți acasă, puteți alege fie să răspundeți la ușă de la distanță, fie să vă sunați copilul și să îi spuneți dacă să răspundă sau nu.
  2. Utilizați sisteme smart home. În ziua de azi, tehnologia modernă și copiii merg mână în mână. Totuși, chiar dacă micuții noștri sunt foarte pricepuți când vine vorba de tehnologie, ei reușesc adesea să uite să stingă lumina, aparatul de aer condiționat sau electrocasnicele. Prin utilizarea unor sisteme smart home, puteți monitoriza consumul de energie în casă și puteți avea acces rapid la toată tehnologia cu care v-ați echipat locuința. Dacă cei mici uită frecvent să stingă luminile, puteți opta pentru dispozitive inteligente precum temporizatoare și senzori de mișcare care vor controla consumul de electricitate. În plus, majoritatea sistemelor de siguranță pentru automatizarea locuințelor sunt controlate prin aplicații, ceea ce vă permite să răspundeți de la distanță și foarte prompt în caz de urgență. Există, de asemenea, și sisteme inteligente cu ajutorul cărora puteți coordona cu ușurință toate aplicațiile și gadgeturile smart pentru a reduce consumul de energie și pentru a spori siguranța la domiciliu.
  3. Limitați timpul pe care cei mici și-l petrec în fața televizorului atunci când nu sunteți acasă. Utilizarea excesivă și conținutul neadecvat au transformat sistemele de control al accesului la televizor în cel mai important instrument pentru îmbunătățirea siguranței copilului. Foarte multe aplicații permit părinților să programeze orele la care copiii se pot uita la televizor sau pot folosi alte dispozitive electronice. Unele aplicații vă permit chiar să stingeți televizorul de la distanță. Majoritatea televizoarelor smart sunt prevăzute cu setări de control al conținutului, astfel încât cei mici să nu poată accesa conținut pentru adulți pe canalele TV sau servicii de streaming.
  4. Aveți grijă de sănătatea și de starea de bine a copilului. Este mai ușor ca oricând să urmăriți starea de sănătate a copilului cu un sistem inteligent de monitorizare a sănătății. Tehnologia smart le permite părinților să își supravegheze bebelușul prin intermediul monitorizării video la domiciliu. Tototdată, puteți utiliza gadgeturi de siguranță pentru copii, cum ar fi monitoare purtabile sau ceasuri inteligente care oferă informații despre temperatură, respirație și ritm cardiac, ceea ce îi încurajează pe copii să facă mișcare și să mănânce sănătos.

Nu în ultimul rând, puteți monitoriza calitatea aerului din locuință. De exemplu, acumularea de monoxid de carbon ucide sute de persoane anual. Cu sistemele de siguranță pentru automatizarea locuințelor, puteți primi actualizări de la detectoarele de fum și monoxid de carbon, urmărind în același timp temperaturile, dioxidul de carbon și alte substanțe chimice – toate acestea fiind deosebit de utile mai ales dacă cel mic suferă de astm sau de alergii.

Lasă un Comentariu...

*