4 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când decizi să te muți la casă

O locuință la curte reprezintă varianta ideală pentru cei ce s-au săturat de spațiile închise de la bloc determinate de dimensiuni prea mici. Cu toate acestea, o casă cu teren necesită ceva mai multă atenție din partea celor ce locuiesc aici, fiind mult mai multe lucruri de realizat, pornind de la etapa de construcție și până la etapa de finisare.

Construcția casei reprezintă una dintre variantele pe care cei mai mulți o au în vedere. Își doresc să vadă chiar ei înșiși cum este ridicată construcția, din ce materiale, cum este realizată structura de rezistență și mai ales dacă locuința a fost realizată respectându-se toate etapele de lucru. De aceea, o echipă de meșteri sau o firmă specializată de construcție vor putea să îi asigure pe viitorii proprietari de siguranța construcției. Iar atunci când te-ai decis să cumperi o casă la cheie, deși te aștepți să nu mai faci nimic, în realitate la casă tot mai apar unele modificări, fie că îți dorești să extinzi o anumită parte a casei, fie că îți dorești să revii asupra unor finisări. De aceea, iată mai jos 4 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când decizi să te muți la casă:

  1. Cumpără toate uneltele și sculele de care ai nevoie. Mai mult ca sigur vei avea nevoie de un aparat de sudură sau de o bordmașină rezistentă. Nu mai menționăm de lopată, greblă, ciocan, șurubelniță electrică și multe altele. Toate sunt la fel de importante. De asemenea, este bine să ai la îndemână și un generator de curent electric.
  2. Fii atent la instalația electrică – ar fi bine să faci unele modificări, mai ales dacă nu îți dorești să plătești un preț prea mare pentru factura la energie electrică. De exemplu, ai putea opta pentru acest variator de tensiune sau ai putea opta pentru montarea în locuință a unor becuri cu led. Iluminatul cu senzori poate fi o soluție la fel de bună pentru a economisi energia electrică, însă uneori nu este bine să o iei în calcul la exterior, mai ales dacă ai animale.
  3. Ai grijă de grădina casei tale! Comparativ cu blocul, acolo unde nu ai foarte multe lucruri de făcut, la casă ai activități zilnice în grădină. Ar trebui să uzi florile, să uzi gazonul, să tunzi copacii și iarba și să stropești plantele de dăunători. Toate aceste lucruri te vor ține într-o continuă activitate și dacă ți-ai dorit să faci acest lucru, atunci mai mult ca sigur îți va plăcea. Nu uita de mașina de tuns iarba sau de tocătorul de resturi vegetale.
  4. Căldura în locuință este un alt lucru care trebuie să te preocupe destul de mult. Vei avea nevoie de identificarea celei mai bune soluții, iar când spunem acest lucru spunem că trebuie să fie atât eficient atunci când vine vorba de costuri, cât și comod. Dacă locuința este deja racordată la rețeaua de gaze naturale, atunci cel mai probabil ai găsit varianta optimă, însă atunci când nu este racordată la rețeaua de gaze ar fi bine să alegi între încălzirea pe lemne sau pe peleți sau centrala electrică. Panourile solare sau pompele de căldură reprezintă soluții perfecte pentru cei ce pot face o investiție inițială, însă își doresc să scape de costurile de energie din fiecare lună.

Lasă un Comentariu...

*