4 aspecte la care să fii atent atunci când construiești o casă

Construcția propriei locuințe implică multă atenție din partea ta. Mai mult ca sigur îți dorești ca totul să arate ca la carte și de aceea este bine să acorzi multă atenție oricărui detaliu. De la alegerea tipului de proiect și până la identificarea materialelor de cea mai bună calitate pe care să le folosești, toate acestea sunt aspecte foarte importante pe care trebuie să le parcurgi cu multă grijă și pe care să le discuți în primul rând cu arhitectul casei tale.

Dacă ești iubitor de case la curte, cu siguranță îți imaginezi ca la un moment dat să faci acest pas și să construiești casa visurilor tale. Cei mai mulți consideră construcția unei locuințe o etapă mult prea grea și de aceea aleg soluția mai simplă – cumpărarea unei case deja construite. În realitate, casa ta trebuie să arate precum casa visurilor tale și de aceea este bine să te implici în etapele de construcție ale casei. În plus, arhitecții avertizează asupra primei idei – aceea a cumpărării locuinței deja făcută – spunând că este posibil ca aceasta să conțină vicii de construcție greu de remediat și de aceea consideră mult mai indicat să se construiască încă de la temelie orice locuință.

Și pentru a face o casă trainică, iată mai jos 4 aspecte la care să fii atent atunci când o construiești:

1. Alege dintre aceste modele de acoperișuri – iată un aspect cât se poate de important. În funcție de zona în care se află construcția, dar și de tipul de proiect este bine să alegi acel acoperiș care să se potrivească perfect casei tale. Fie că vei merge pe varianta clasică, cea a unui acoperiș în două ape, fie pe cea a acoperișului plat sau într-o singură apă, toate aceste detalii sunt luate în considerare mai mult ca sigur de arhitect și astfel locuința ta va arăta exact așa cum o dorești.

2. Ai în vedere aceste sfaturi pentru montarea ușilor de interior. Mai mult ca sigur îți dorești ca ușile să se închidă perfect și de aceea trebuie să ai în vedere alegerea unei echipe de meșteri care să se priceapă foarte bine la acest aspect. Nu este numai ușa un aspect pe care să îl iei în considerare, ci va trebui să ai grijă și la urmărirea etapelor de montaj. Cele mai multe firme pun la dispoziția cumpărătorilor, odată cu achiziția ușilor și montajul acestora.

3. Ai în vedere cele mai bune lucrări de finisare – se spune că această etapă este și cea mai grea și cea mai costisitoare. Și acest lucru pentru că implică multă atenție atât la alegerea materialelor potrivite, cât și la montarea lor. De la gresie și faianță și până la alegerea pardoselii sau aplicarea vopselei lavabile – toate acestea sunt aspecte la care trebuie să acorzi multă atenție pentru ca locuința ta să arate perfect odată cu finalizarea etapelor de lucru.

4. Nu uita de izolația pereților interiori și exteriori, dar și a acoperișului – acest lucru este mai mult decât obligatoriu, mai ales atunci când îți dorești ca facturile de energie din fiecare lună să fie mici. Trebuie să alegi cele mai bune materiale de izolație a construcției, atât pentru pereții interiori, cât și pentru cei exteriori sau pentru acoperiș. Vata minerală bazaltică ar putea fi o soluție perfectă pentru izolația casei tale.

Lasă un Comentariu...

*