Vase wc pe pardoseală vs. Vase wc suspendate

Vasul de wc reprezintă un subiect pe cât de comun, pe atât de amplu. Utilitatea sa zilnică îl face să fie unul dintre cele mai importante obiecte din casă. Dat fiind acest fapt, este esențial să faci alegerea corectă, adecvată necesităților tale și ale familiei. Deși poate părea simplă, această operațiune este foarte dificilă, cauza fiind multitudinea de modele și variante existente pe piață. Dacă oscilezi între un vas wc pe pardoseală sau unul suspendat și nu știi încă ce să achiziționezi pentru baia ta, acest articol te va ajuta să îți formezi o părere de ansamblu și să nu ai regrete după cumpărare.

Criterii de care să ții cont când alegi vasul de wc

 • Prețul este unul dintre criteriile cele mai importante atunci când te hotărăști să faci o astfel de investiție. Deși se crede că un preț mai mare înseamnă și o calitate superioară a produsului, nu este întotdeauna așa. Din acest motiv este recomandat să profiți de campaniile de reduceri ale magazinelor de profil. Poți arunca o privire pe magazinul online e-baie.ro, acolo vei găsi întotdeauna oferte pentru produsele tale preferate.
 • Designul este un alt lucru de care trebuie să ții cont. Este indicat să alegi vasul de wc din aceeași gamă din care sunt și restul obiectelor sanitare și să respecți stilul în care este decorată baia.
 • Forma vasului de wc are însemnătate deoarece îți poate aduce un plus de confort. În funcție de preferințe, ai la dispoziție toalete rotunde, ovale sau pătrate.
 • Culoarea este un aspect relativ nou și este legat tot de design. Dacă în trecut nu aveai prea multe variante și albul era la îndemâna oricui, acum poți găsi cu ușurință vase de wc negre, dacă asta preferi.
 • Calitatea materialelor este definitorie pentru o bună funcționare și utilizare fără probleme. Alege întotdeauna branduri de încredere, care folosesc tehnologii inovatoare și sigure.
 • Tipul de montaj este lucrul pe care trebuie să îl iei în calcul încă din faza de proiect. Poți alege între vas wc suspendat sau pe pardoseală, în funcție de preferințe, buget sau necesități.

Deși pare greu de găsit produsul care să îndeplinească toate condițiile enumerate mai sus, află că gama de vase de wc de la e-baie este foarte variată și satisface toate cerințele, chiar și pe cele mai stricte.

Avantajele vaselor de wc pe pardoseală

Vasul de wc cu montaj pe pardoseală sau „cu picior” este cea mai comună toaletă, fiind printre primele modele apărute pe piață. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, tehnologiile au evoluat, iar oferta de astfel de obiecte sanitare a devenit foarte variată. La momentul actual, acestea sunt disponibile în forme moderne și practice, atât duo, cât și monobloc. Alegerea unui astfel de vas îți aduce următoarele avantaje:

 • Este ușor de montat;
 • Este mai accesibile financiar;
 • Îl poți cupla la ele diverse tipuri de rezervoare;
 • Sunt ușor de întreținut în cazul în care se defectează ceva.

Avantajele vaselor de wc suspendate

Vasele de WC suspendate reprezintă o tehnologie încă nouă, care a apărut ca soluție pentru neajunsurile unei toalete obișnuite. Deși costul de achiziție este mai ridicat decât în cazul celor cu montaj pe pardoseală, printre avantajele sale se numără:

 • Suprafața care trebuie curățată este restrânsă, deoarece rezervorul este în perete și se poate spăla ușor sub vasul de WC;
 • Înălțimea la care este montat poate fi aleasă în funcție de tipul de rezervor, vasul rămânând același;
 • Eficientizează foarte mult spațiul, de aici și o aerisire mai bună a peretelui pe care se montează;
 • Are un design modern, plăcut și minimalist;
 • Este mult mai silențios, datorită încastrării rezervorului în perete.

Trebuie să ai în vedere că montajul este mai complicat, fixarea în perete trebuie să fie realizată de un specialist, iar peretele pe care se va monta trebuie sa fie solid!

 

 

 

 


Lasă un Comentariu...

*