Valorificarea vitraliilor in amenajarile interioare moderne

Vitraliul reprezinta una dintre caracteristicile definitorii ale cladirilor vechi, fiind asociat cel mai adesea cu Biserica si stilul gotic. Ele au aparut in secolul al X-lea si erau folosite sub forma unor elemente decorative, ce aveau rolul de a ornamenta geamurile bisericilor, evidentiind opulenta cupolelor gotice. In timp, odata cu evolutia tendintelor in materie de design interior, dar si a viziunilor futuriste de constructii, vitraliile au devenit populare ca panouri decorative de exterior, cat si ca usi din sticla cu modele viu colorate.

In prezent, vitraliile sunt obtinute prin cele mai diverse feluri, atat prin tehnici de pictare a sticlei, cat si prin montarea de piese de sticla din varii culori una langa alta, dar si prin armarea lor. In designul interior, indiferent ca e vorba de vitralii sau imitatii ale acestora, ele raman niste elemente decorative extrem de atragatoare, din punct de vedere estetic. Fie ca sunt transparente, semitransparente sau opace, modelele de vitralii nu trebuie sa fie, din punct de vedere al desenului, nici prea incarcate si nici prea saracacioase. Acestea constituie adevarate lucrari de arta, pentru ca alegerea culorilor si a texturilor utilizate solicita multa munca de detaliu.

Vitraliile reprezinta una din tendintele ce conecteaza generatii de arta intr-un mod elegant si sofisticat. Modelele vitraliilor moderne pot fi surprinzatoare si creative, impunand dupa sine amestecarea stilului vintage-sic in decor si redarea unei atmosfere contemporante in locuinte.

Designerii de astazi, cum sunt si cei de la Artbient.ro sunt foarte incantati de amploarea pe care au luat-o vitraliile si compozitiile lor de culori pline de stralucire si le valorifica cu stil si bun gust in designul interior si exterior. Combinarea unor bucati de sticla cu anumite culori indraznete poate schimba dramatic viziunea asupra spatiului, echilibrand decorul unei locuinte, prin adaugarea unei note de eleganta si stil in fiecare amenajare.

Artisticile lucrari pe sticla de la ferestre, usi sau decoratiunile murale sunt moduri excelente de a decora interioarele moderne, birourile si locurile publice. Sticla colorata pare a prinde viata prin fluxul de lumina naturala, ilustrand un spectacol dramatic in spatiile intunecate si insorind in cele mai monotone sau ploioase zile. Acest lucru se datoreaza faptului ca vitraliul reda o frumusete calda, un confort deosebit si impodobeste piesele de mobilier, sporindu-le valoarea.

Usi cu vitralii

Aplicatiile vitraliilor in designul interior modern nu este limitat. Colorate armonios, desenele vitraliilor sunt dependente doar de imaginatia artistului. Atat usile de exterior, cele de interior, ferestrele mai mici sau mai mari, portiunile de pereti si panourile decorative fac din vitralii niste accente superbe cu un rol impunator in decorarea unei locuinte, adaugand elemente arhitecturale bogate. Tablourile cu vitralii ilustreaza un efect foarte interesant, mai ales atunci cand sunt combinate cu un decor clasic, in stilul contemporan ori cu decoratiuni interioare etnice. Modelele vitraliilor reusesc sa decoreze magistral orice suprafata, pastrand in acelasi timp transparenta si permitand luminii sa patrunda.

Amenajarile moderne, inspirate din stilul de epoca, surprind prin idei proaspete si picturi pe sticla, transformand incaperile, din punct de vedere al decorului, cu nenumarate combinatii cromatice spectaculoase. Vopselele pentru vitralii contribuie la crearea unei bucatarii unice, impresionante si moderne, dar si la revolutionarea totala a unei sufragerii, bai, dormitor, hol sau birou. Arata armonios in camerele decorate in stil vintage si in interioarele rustice cu accente contemporane.

Ecranele semineelor si blaturile din sticla pentru mese arata extrem de rafinat atunci cand sunt decorate cu vitralii. O usa care duce spre gradina poate fi personalizata cu una din sticla viu colorata. De asemenea, se poate opta pentru un model cat mai frumos pentru usa de la baie, astfel incat sa iasa in evidenta. Aceasta tehnica se poate aplica cu desavarsire si in cadrul unui hol, devenind mai primitor si special.

Picturi pe sticla pentru decorarea ferestrelor

Coloratele idei de pictura pe sticla creeaza o atmosfera speciala si atunci cand este vorba de lumina si aerul unei amenajari interioare. Pictura pe sticla disperseaza lumina, oferind oportunitatea de a realiza un design spectaculos.

Decorarea tavanelor cu vitralii

Noile tehnologii si vopselele inovatoare sunt „responsabile” pentru realizarea unor opere de arta fascinante si a unor produse originale uimitoare, facand din vitralii niste elemente unice, care se pot adapta actualitatii. Culorile creeaza contraste si transforma lumina, oferind caldura soarelui in casa. Vitraliul poate fi intrebuintat la luminatoare, lucarne, in vederea sporirii notei de eleganta, dar si a luminii. Este indicat ca ele sa fie utilizate si pentru alte tipuri de proiecte, mai putin complexe.

Specialistii Artbient.ro pot fi partenerii tai de nadejde in valorificarea vitraliilor si elementelor indraznete, specifice acestei arte. Ei iti vor oferi consultanta gratuita si te vor ajuta sa te orientezi catre cele mai bune decizii legate de realizarea designului interior si cel exterior.

Lasă un Comentariu...

*