Un fotoliu de masaj utilizat și la birou

Imaginează-ți că ajungi acasă după o zi obositoare la birou și ai parte de un masaj relaxant care să te facă să uiți de tot ceea ce ai făcut peste zi, care să îți reîncarce bateriile și să-ți readucă starea de bine pe care o aveai înainte de a te copleși oboseala. De dorit, nu-i așa? Dar dacă acest masaj ți-ar fi oferit chiar în timp ce ești la birou, în fața calculatorului, desfășurându-ți activitatea profesională? Parcă ar suna și mai bine, nu-i așa?

Ei bine, există posibilitatea să faci acest lucru dacă alegi un fotoliu de masaj pe care să îl utilizezi și în fața biroului, în timp ce lucrezi, iar TopScaune îți oferă această șansă. Un fotoliu de masaj cu un taburet așezat în față pentru a-ți relaxa și picioarele în același timp cu restul corpului este tot ceea ce ți-ai putea dori de la o zi obositoare petrecută în fața biroului de lucru. 

Masaj și muncă în același timp 

Statul în șezut nu este, de fapt, poziția naturală a corpului uman. Atunci când stai, mușchii care mențin coloana vertebrală într-o postură corectă sunt forțați să lucreze mult timp într-o singură poziție, ceea ce duce la supraîncărcarea și slăbirea acestora. Mai mult decât atât, acest lucru determină modificări degenerative. 

Astfel, persoanele care lucrează la birou, unde stau timp de nenumărate ore în fața unui calculator, de exemplu, ajung să aibă în timp dureri de spate, mai ales în zona cervicală, în zona toracică și în zona lombară, dar și rigiditate musculară și articulară sau crampe și amorțeli. 

Pentru a preveni apariția acestor probleme de sănătate, trebuie puse în aplicare anumite măsuri, iar acest lucru este nevoie să fie făcut cât mai repede cu putință. Cel mai important lucru, înainte de toate, este să te asiguri că spațiul de lucru este echipat cu un birou și un scaun ergonomice. Un masaj pe care îl primești în timp ce îți desfășori activitatea este, de fapt, bonusul de care poți beneficia. 

O pauză de masaj îți permite să îți întărești mușchii spatelui, să ameliorezi tensiunea care ajunge la coloana vertebrală. Masajul regenerează rapid mușchii obosiți și rigidizați, îndepărtează durerea și tensiunea. Nu numai că oferă o senzație de ușurare, dar masajul  ajunge și să relaxeze o persoană și să îi ofere starea de bine dorită. Masajul îți poate reduce nivelul de oboseală și adaugă energie acolo unde este nevoie pentru a continua munca în mod eficient. 

În sufragerie sau în birou? Unde îți poți așeza fotoliul de masaj…

Una dintre întrebările pe care le au utilizatorii de fotolii de masaj este dacă acesta se va potrivi biroului ales. Poate fi lămurit imediat acest lucru, mai ales dacă este vorba despre un birou situat acasă. În afară de faptul că un fotoliu de masaj este mai mare decât un scaun de birou tradițional, acesta este destinat înainte de toate odihnei, relaxării. 

Așa cum sugerează și numele său, un fotoliu de masaj este, de fapt, un scaun care face masaj, nu unul cu ajutorul căruia să obții poziția ergonomică de care ai nevoie atunci când stai la birou. Așadar, este recomandat să faci o pauză de la activitatea pe care o desfășori, să te pui în fotoliul de masaj, să uiți de tot ceea ce ai de făcut și să îl lași pe acesta să își facă treaba astfel încât relaxarea să fie la ea acasă. 

O soluție excelentă, care este de fapt deja un standard în marile corporații, este reprezentată de camerele speciale de relaxare. Fotoliile de masaj aflate într-o cameră separată de relaxare permit refacerea rapidă și eficientă a mușchilor obosiți. 

De asemenea, acestea le permit angajaților să se relaxeze și să lase deoparte, chiar și pentru câteva minute, stresul. Ba mai mult decât atât, camerele de relaxare nu au rămas doar de domeniul marilor corporații, ci acestea apar tot mai des în birouri mici, unde angajații petrec multe ore așezați în fața calculatoarelor. 

Deși un astfel de fotoliu de masaj este destul de simplu din punct de vedere tehnologic și nu se poate asemăna cu fotoliile de masaj profesioniste, eficiența acestuia este una foarte mare. Acesta are câteva programe de bază din care poți alege, iar masajul în sine este realizat în poziție șezând, eventual cu spătarul ușor înclinat. Dar marele avantaj pe care îl are este acela că, în timp ce te relaxezi, îți poți desfășura în continuare activitatea profesională, câștigând astfel timp, dar uitând de oboseală și încordare. 

Foto: https://images.unsplash.com/photo-1611769446317-3e7a467fb35e?ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=1050&q=80

Lasă un Comentariu...

*