Top 4 echipamente necesare pentru a face saună la tine acasă

După o zi lungă şi obositoare, abia aştepţi să te relaxezi, în intimitatea propriului cămin. Fie că citeşti, asculţi muzică sau vezi filmele preferate, timpul petrecut cu tine este foarte important. Din când în când, te gândeşti şi la şedinţele de saună sau masaj, care îţi aduc atâtea beneficii pentru sănătate, dar la care nu poţi ajunge mereu, din cauza timpului limitat.

Una dintre cele mai utile metode de relaxare este sauna, care te ajută să slăbeşti şi să scapi de durerile musculare, întărind sistemul imunitar. Ţi-ai dori să ai propria saună, bucurându-te de acces nelimitat la această formă de terapie, la orice oră?

În acest articol, îţi prezentăm care sunt echipamentele necesare pentru a face sauna la tine acasă, cu scopul de a beneficia de relaxare.

Cabina de saună potrivită
Pentru a te bucura de şedinţe de saună la tine acasă, vei avea nevoie de cele mai bune cabine, ideale ca metodă de detoxifiere. Una dintre cele mai cunoscute este cabina de saună uscată, fabricată din lemn solid.

Cu ajutorul acesteia, poţi beneficia de numeroase efecte terapeutice, de la atenuarea durerilor de articulaţii până la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. O şedinţă de saună uscată, denumită şi saună finlandeză, ar trebui să dureze cel puţin 15 minute şi se poate încălzi până la aproximativ 120 de grade Celsius, cu o umiditate scăzută.

Indiferent de tipul saunei pentru care optezi, nu uita de cele trei etape pe care trebuie să le urmezi: cea de încălzire, de răcire şi de repaus.

În acelaşi cadru intim, poţi folosi şi cabina de saună cu infraroşu. Spre deosebire de sauna clasică, aceasta este o saună fără căldură şi nu prezintă contraindicaţii. Aceasta este perfectă pentru persoanele care nu iubesc căldura, deoarece emite raze care îţi încălzesc corpul, fără a creşte temperatura din interiorul cabinei.

Spre deosebire de sauna uscată, temperatura maximă la care ajunge cea cu infraroşu este de 60 de grade Celsius. Respiraţia este, astfel, mai uşoară, iar transpiraţia mai intensă.

Un încălzitor de saună cu comandă automată

Al doilea echipament util pentru a face saună la tine acasă este încălzitorul de saună, cu comandă automată. Acesta este uşor de folosit şi de instalat, oferind un spaţiu mare pentru pietre. De regulă, acesta se montează lângă perete, în partea de jos, pentru a oferi o cantitate mare de aburi. Cu un aspect plăcut şi cu o durată mare de funcţionare, încălzitorul de saună este rezistent la uzură şi previne apariţia ruginii. Graţie panoului său de control integrat, îl poţi folosi uşor, relaxându-te, după o zi obositoare.

Un termo-higrometru fiabil

Pentru că îţi doreşti o saună confortabilă acasă, vei avea nevoie şi de un termo-higrometru, accesoriu de nelipsit din oaza ta de relaxare. Acest termo-higrometrou îţi oferă posibilitatea de a seta umiditatea aerului şi temperatura din saună.

Nu toate persoanele suportă temperaturi ridicate, motiv pentru care o şedinţă de saună în cazul căreia poţi seta singur aceste variabile este mai mult decât binevenită.

Un set de cromoterapie pentru saună

Tot în cadrul saunei, poţi utiliza și un set de cromoterapie. Numită şi “terapia prin culoare”, cromoterapia produce efecte benefice asupra stării tale de spirit. Acest set conţine, de obicei, patru tipuri de lămpi cu halogen: roșie, verde, albastră şi galbenă, care pot fi aprinse alternativ, manual sau automat.

Acestea se montează în saună, fiind formate dintr-un dispozitiv de culori şi o unitate de control. În acest fel, vei obţine o atmosferă liniştitoare şi relaxantă la domiciliu.

Dacă vrei să faci saună acasă, fără a mai pierde timpul cu programări sau a rămâne bloc în trafic, cele patru echipamente prezentate îţi vor fi de mare ajutor. Foloseşte sauna ori de câte ori doreşti să te relaxezi, dar nu mai mult de 15-30 de minute pe şedinţă. O expunere prelungită la temperatură şi umiditate ridicată poate provoca stări de ameţeală, deshidratare sau leşin. Imediat după folosirea saunei, fă un duş rece, hidratează-te corespunzător şi utilizeaz-o din nou atunci când simţi că ţi-ai revenit complet.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/pool-sauna-bath-vacation-3001208/


Lasă un Comentariu...

*