Tipuri de aer condiționat și cum alegi modelul potrivit pentru casa ta

Un aparat de aer condiționat este salvator în timpul verilor toride, mai ales dacă locuiești la bloc. Datorită aparatelor de aer condiționat se poate obține o temperatură potrivită și o senzație de răcoare care se menține, însă pentru a te bucura de acest confort termic este necesar să alegi în mod corect tipul de aer condiționat. Află cum să faci această alegere și care sunt modelele pe care te poți baza pentru cele mai bune rezultate.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/dormitor-dormi-pat-camera-de-hotel-5664223/

Care sunt tipurile de aparate de aer condiționat?

Înainte de a face o alegere a aparatelor de aer condiționat ar trebui să verifici care sunt tipurile acestora. Spre exemplu vei vedea că există aparate de aer condiționat cu unitate de perete și o categorie de aparate cu unitate de pardoseală. Chiar și la nivelul puterii și al suprafețelor acoperite există diferite tipuri de aer condiționat.

 

Astfel, se disting modele de 7000 BTU, 9000 BTU, 12000 BTU, 14000 BTU, 18000 BTU, 21000 BTU sau 24000 BTU. Aceste valori definesc capacitatea pe care o are un aparat de aer condiționat de a răci o încăpere în funcție de dimensiunile acesteia.

Cum să alegi modelul potrivit de aer condiționat?

Pentru a alege aparatul de aer condiționat va trebui să urmărești ofertele magazinelor, astfel încât să poți să îți faci o idee despre produsele disponibile. Mai apoi ar trebui să îți faci o listă de criterii, care să te ajute să alegi mai ușor, după cum urmează.

Alege un aparat de aer condiționat în funcție de dimensiunea camerei

Dimensiunea locuinței și a camerei în care vrei să folosești aparatul te pot ajuta să optezi pentru un anume tip. Așa cum am menționat, există aparate de aer condiționat cu anumite valori de putere, astfel că îți va fi ușor să alegi în funcție de această caracteristică. Ca idee, un aparat de 12000 BTU poate răci cu ușurință o cameră de circa 40 mp, astfel că acesta poate fi un bun reper pentru alegerea ta.

Alege un aparat de aer condiționat cu funcții multiple

Unul dintre cele mai importante aspecte este să alegi un aparat de aer condiționat care să îți ofere mai multe posibilități. Spre exemplu, unele aparate de aer condiționat oferă posibilitatea de a le utiliza toamna sau iarna, folosind funcția de încălzire. Acest lucru înseamnă că prin simpla schimbare a anotimpului cu un buton de pe telecomandă te poți bucura de căldură chiar și în cele mai reci zile.

Alege un aparat de aer condiționat în funcție de brand

Brandul este foarte important atunci când vine vorba despre aparatele de aer condiționat. Unele branduri sunt deosebit de atente la calitatea pe care o oferă clienților lor, iar acest lucru se vede în durabilitatea și fiabilitatea produselor.

 

Pentru aceasta poți verifica review-urile altor clienți pe diferite site-uri pentru a-ți face o idee cu privire la calitatea produselor și la gradul lor de mulțumire.

Alege aparatul de aer condiționat în funcție de preț

Prețul este o altă caracteristică ce influențează alegerea unui aparat de aer condiționat, însă în acest caz va trebui să fii atent, deoarece va trebui să corelezi prețul cu restul caracteristicilor aparatelor. Va trebui așadar să discerni dincolo de oferte și reduceri și să alegi produsele potrivite pentru tine și pentru casa ta în funcție de avantajele pe care acestea ți le oferă.

 

Aparatul de aer condiționat este o necesitate a prezentului, astfel că alegerea este cu atât mai grea cu cât vorbim de un produs atât de necesar. Alege în consecință un aparat de aer condiționat care să îți ofere confort și eficiență, astfel încât în casa ta să domnească pe deplin confortul te

Lasă un Comentariu...

*