Te ajuta termopanele sa mentii racoarea in casa pe timp de vara?

Este din nou vara insotita de calduri toride. Toropeala iti poate influenta somnul si iti poate afecta starea generala. Canicula ne regaseste deseori cu ochii deschisi noaptea si trantiti pe canapea, fix in bataia racoroasa a aerului conditionat sau a unui ventilator.

Dar, in afara sa-ti cresti factura la energie cu inca un dispozitiv de racire, exista o modalitate mai buna de a reduce caldura din casa pe timp de vara: geamurile termopan.

Exact. Geamurile termopan nu sunt minunate doar pentru ca pastreaza caldura in interior pe timp de iarna. O alta caracteristica a termopanelor, mai putin promovata, este aceea ca pot ajuta la mentinerea temeraturilor mai racoroase in casa, birou sau alte cladiri, pe timp de vara. De fapt, ferestrele cu geam termopan sunt de 4 ori mai eficiente din punct de vedere energetic decat ferestrele traditionale. Prin urmare, daca vrei sa reduci factura la electricitate pe tot parcursul anului, ferestrele cu geam termopan merita investitia.

Cum pot termopanele sa blocheze caldura spre interior?
Ferestrele cu geam termopan pastreaza caldura prin utilizarea designului lor incredibil. Pur si simplu, designul termopanelor creaza o pauza izolata intre exterior si interior, mentinand caldura in exterior, in timpul verii.

In timp ce ferestrele traditionala sunt realizate dintr-o singura foaie de sticla, geamurile termopan sunt formate din doua (sau chiar 3) foi de sticla, separate printr-o bara distantiera. Acest spatiu creaza ruptura de izolatie intre exterior si interior. Acest decalaj limiteaza cantitatea de caldura care se poate transfera dintr-o parte a ferestrei in cealalta, incetinind caldura. In consecinta, mai putina caldura din exterior o sa ajunga in interiorul casei. Cu ferestrele termopan, poti uita de disconfortul neplacut care apare din cauza toropelii ce se instaleaza dupa ce caldura excesiva din exterior patrunde in interior.

Pot sa eficientizezi ferestrele termopan?
Multe persoane considera ca dupa ce au facut trecerea la ferestrele cu geam termopan, nu mai este nimic de luat in considerare in ceea ce priveste eficienta energetica. Totusi, acest lucru nu este adevarat. Poti creste eficienta energetica a ferestrelor si poti reduce facturile de energie electrica si mai mult cu o singura schimbare simpla: tipul de material folosit pentru a incadra fereastra.

De obicei, ramele ferestrelor sunt realizate din aluminiu, uPVC sau lemn. Cu toate ca fiecare material are proprietatile sale unice, exista un material superior celorlalte: uPVC-ul. Cadrele de termopane din uPVC pot dura pana la 25 de ani si nu se deformeaza. In plus, nu se sparg din cauza caniculei care se instaleaza pe timp de vara.

Cu putina intretinere, cadrele din uPVC nu vor rugini si nici nu vor coroda. Si ce e mai important, cadrele de ferestre uPVC ofera cea mai buna izolatie pentru case in comparatie cu cele din lemn si aluminiu. Desi cadrele din aluminiu ale ferestrelor sunt mai ieftine pe termen scurt, cadrele din uPVC te vor ajuta sa faci economii si sa scazi sumele inscrise pe factura de curent. Cea mai buna veste: cand asociezi geamurile termopan de calitate cu cadrele uPVC, vei beneficia de cele mai eficiente produse energetice de pe piata.

Te-ai convins ca geamurile termopan sunt o alegere excelenta pentru confortul tau si al casei tale inclusiv pe timp de vara? Daca ai nevoie de un upgrade, opteaza pentru termopane Gealan. Sistemele termopan fabricate de gealan-ferestre.ro se evidentiaza prin acuratetea executiei si prin designul foarte frumos. Cu astfel de ferestre termopan gealan va veti bucura de coeficienti optimi de izolare termica, dar si fonica.

Atunci cand alegi sa montezi geamuri termopan gealan pe timp de vara, ia in considerare si urmatoarele accesorii: ruloruri exterioare, jaluzele, rolete textile interior, plase insecte.

 

Lasă un Comentariu...

*