Stilul vintage – o reîntoarcere la origini

Există o multitudine de stiluri de decorare pentru interiorului unei case. Unele dintre ele pot fi chiar îmbinate cu succes. De exemplu, o casă decorată în stil modern poate avea câteva elemente clasice cu condiția ca rezultatul final să fie de bun gust și să sublinieze personalitatea proprietarilor.Însă nu oricine poate fi la curent cu aceste informații. De aceea, dacă v-ați decis să vă amenajați singuri locuința, e bine să știți câte puțin despre fiecare stil. Așadar, haideți să începem cu cel mai popular stil printre specialiști- stilul vintage.

Stilul vintage (5)

Picture 5 of 5

Stilul vintage presupune o îmbinare armonioasă între nou și vechi. Simplitatea este elementul cheie al acestui stil, iar piesele de mobilier trebuie să aibă o lucrătură aparte și să fie de o calitate înaltă. Indiferent că vorbim despre dormitor, living-room, bucătărie sau diverse accesorii, nota comună trebuie să rămână aspectul de „ușor uzat”. Stilul vintage definește perioada de aur a anilor ’40-’60 și este un stil puternic ancorat în trecut ce uimește prin originalitate. Și cum vintage-ul nu moare niciodată, acest stil va fi mereu la modă.

Curentul vintage a devenit popular în domeniul amenajărilor și decorațiunilor interioare prin frumusețea formelor, nuanțelor pastelate, finisajelor antichizate, oferind parcă o întoarcere la origini, o călătorie în timp către o lume misterioasă.

În ziua de azi se poate obține un interior vintage optând pentru o paletă pastelată de culori, din game beigeurilor sau puteți opta pentru modele florale mai închise cu două tonuri față de culoare pereteluri. Atenție să nu aveți suprafețe lucioase sau să nu încărcați foarte mult camera. Pentru podele, lemnul închis la culoare sau parchetul rămâne varianta ideală, iar în bucătărie și baie puteți alege o pardoseala de tip tablă de șah. În cazul mobilierului, lucrurile sunt foarte clare. Fotolii voluminoase cu margini din lemn lucrat manual, masă din lemn masiv, sau canapele din piele moale, toate sunt piese de mobilier care „strigă” stil vintage. Puteți chiar să accesorizați mobilierul cu o colecție de fotografii vechi, sau o noptieră realizată printr-un proiect de DIY.

Textilele trebuie să fie cât mai vii, cu modele geometrice repetitive și tapiserii păstrate în culori închise, de tipul roșului burgundy, sau chiar Marsala, culoarea anului 2015, verde smarald sau albastru pentru un contrast cu pereții. Pentru ferestre, draperiile mate cu ciucuri și perdelele brodate sunt alegerea ideală.

Mobilierul vechi este restaurat, liniile sunt romantice, piese din lemn masiv și piese decorate în stiluri artistice- toate sunt elemente care definesc stilul vintage. Acest stil este cel mai iubit de femei, dar și de persoanele sociabile, romantice, iubitoare de povești, deoarece este un stil care permite integrarea unor obiecte care au rezistat în timp și care au o valoare sentimentală pentru proprietari. Adică, să fim sincere, cine nu are o măsuță, sau un ceas lăsat moștenire de la părinți? Ei bine, se încadrează perfect în stilul vintage.

Interiorul rezultat după toate elementele stilului vintage este unul cald, care te face să te gândești la casa bunicii, însă fără să fie demodat. Un plus de unicitate îi dau elementele modern integrate în acest stil: tablete, calculatoare sau televizoare performante.

Atât în îmbrăcăminte, cât și în designul interior, stilul vintage înseamnă anumite piese a căror valoare și calitate rămân neschimbate în timp, Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că acest stil se potrivește casei tale.

Lasă un Comentariu...

*