Secrete despre amenajarea în stil nautic

Odată cu venirea primăverii, gândul ne poartă deja mai departe, la mare, la soare și la minunatele clipe de relaxare. Este foarte simplu să aduci și în casa ta briza racoroasă a mării, căldura nisipului și claritatea cerului senin cu elementele decorative tematice, care te îndeamnă continuu doar către visare. Dacă simți chemarea spiritului mării, află că de acum este posibil să fii mai aproape de ea.


Decorarea locuințelor în stilul nautic a luat naștere din dragostea față de mare și de stilul relaxat, sănătos și nonconformist pe care îl ilustrează. Având în vedere că sezonul de vară se apropie, o idee excelentă de redecorarae a locuinței ar fi introducerea unor elemente care să completeze decorul specific acestui stil. Specialiștii DecoDepot vin cu câteva sfaturi cu ajutorul cărora oricine poate să își decoreze locuința într-un stil maritim deosebit.

Culorile stilului nautic
Culoarea este fundamentul oricărui design interior, iar în acest caz, paleta de culori mediteraneene este condusă, cu siguranță, de culoarea alb și albastru, susținute de o varietate largă de tonuri calde, care să permită senzația de spațiu și facilitarea de distribuție a luminii. În plus, aplicarea culorilor tinde să fie mai rustică, nu se mai utilizează finisaje perfecte, astfel că nimic nu este mai potrivit în decorarea unei camere decât pereții văruiți într-un alb imaculat, conturând simplitatea și aspectul mediteranean.
Este indicat ca aceste culori să fie prezente într-o pondere cât mai mare din locuința, începând de la obiectele de mari dimensiuni până la micile decorațiuni de casă, care au și un rol decisiv, de altfel. Acestea ar mai putea fi realizate cu detalii sau finisaje din sticlă, un material cu un efect foarte apreciat în aceste tipuri de design.
Mobilier
Conform principiului că stilul nautic este dictat de tendințe simple și minimaliste, este absolut necesar să se păstreze aceste proporții și în ceea ce privește piesele de mobilier. Pentru a te bucura de un astfel de decor la tine acasă, trebuie să știi că este nevoie să deții mult spațiu, pentru a nu crea un efect de aglomerare, chiar dacă sunt prezente doar piese de mobilier utile.
În alegerea pieselor de mobilier trebuie să primeze design-ul simplu, materialele de calitate, finisajele discrete și accentele de culoare pe alocuri, în game de albastru, crem, cafeniu sau verde – nuanțe cât mai naturale, de altfel.
Obiecte decorative
Atunci când ne referim la elementele decorative specifice decorului mediteranean, este important să știm că ele au un rol esențial, definind în cea mai mare măsură stilizarea unui decor. Vasele din sticlă, pe simplul rol de decor amintesc de navele uitate în larg pe care se păstrează obiecte de acest fel.
De asemenea, figurinele în formă de barcă, realizate în alb și albastru completează magistral acest decor, aducând un suflu proaspăt în orice încăpere. Tablourile cu design marin, precum și orice alte obiecte care au incorporate frânghii cu aspect natural se încadrează perfect categoriei de decorațiuni interioare destinate acestui stil.
DecoDepot te surprinde cu nenumărate variante și obiecte de decor potrivite a completă un design maritim. Intră acum pe pagină online a magazinului și alege-ți produsele pe care dorești să le vezi prezente în locuința ta, odată ce o decorezi în unul dintre cele mai naturale și curate stiluri de design interior.


Lasă un Comentariu...

*