„Less is more” în stilul modern

În ziua de azi, dacă nu ești în pas cu moda nu contezi. Ei, exagerez puțin, dar modernismul te definește. Dacă te îmbraci din ultima colecție de haine a unui anume brand, dacă îți cumperi cele mai noi telefoane sau dacă îți alegi frizura în funcție de ce spun revistele de specialitate că se poartă, înseamnă că vrei să fii cât mai modern. Așa că se pune întrebarea: De ce să nu îți decorezi și casa în stilul modern?

Stilul modern (1)

Picture 1 of 5

Stilul modern este, probabil, cel mai popular stil în rândul tinerilor. În majoritatea cazurilor, tinerii sunt dependenți de muncă, trec prin acel moment în viață în care se focusează pe viața profesională, de aceea nu prea au timp de șters praful de pe suprafețele decorate cu zeci de obiecte nefolositoare vieții de zi cu zi, obiecte care se pierd pe zecile de vitrine, în dulapuri masive, sau pe alte piese de mobilier inutile din punct de vedere al funcționalității lor.

Pentru a crea un interior modern, trebuie urmate câteva reguli. Asimetrica este cuvântul cheie într-o încăpere decorată în stil modern. Camerele moderne au mobilier simplu, cu forme geometrice clasice și sunt cel mai adesea în tonuri de culori închise sau chiar negre. În general, există câteva obiecte decorative în tot interiorul care îți atrag atenția. Însă, accentul se pune mai mult de spațiu, decât pe mobilier. Cei care iubesc stilul modern au tendința de a cheltui sume mari de bani pe câteva piese unicat, piese masive care se impun.

Atunci când vă hotărâți să vă amenajați casa în stil modern, cromatica și formele devin foarte importante. Culorile închise oferă interiorului un aer sofisticat, chiar misterios. Nuanțele de negru, alb, roșu și verde sunt cele mai populare culori pentru iubitorii stilului modern. O altă caracteristică a acestui stil este zugrăvirea pereților în culori diferite, folosind modele de culoare neagră.

În cazul stilului modern, se aplică expresia „less is more” („cu cât mai puțin, cu atât mai bine”). Nu vei găsi niciodată pături, cuverturi sau huse. Într-o încăpere mobilată în stilul modern vom regăsi o canapea, un dressing și maxim, câteva perne pe post de scaune lângă o măsuță de cafea. Aceste piese de mobilier pentru șezut, precum canapeaua și fotoliile, sunt fie în culori neutre, fie albe sau negre. Picioarele trebuie lăsate la vedere, iar pentru realizarea acestora se folosește în general piele, dar și texturi fine, simple și puțin sofisticate.

Stilul modern poate fi și echivalentul tendintelor actuale, referindu-se, în special, la forme geometrice simple cu linii drepte. Stilul modern este creașia unui grup european de designeri și arhitecți de la Școala de Design Bauhaus din Germania, în anul 1919. Principalul element al acestui curent este că forma trebuie să se combine cu funcționalitatea obiectului.

În materie de accesorii, stilul modern folosește decorațiuni pe bază de pietre sau flori uscate, puse în boluri sau ghivece cu arbuști precum palmieri sau lămâi. În locuințele amenajate în stil modern, nu vei vedea obiectele mici, imprimeurile florale sau culori pastelate, dar nici tablourile așezate în grup. În ziua de azi se pune accentul pe accesoriile pe bază de metal, sticlă, lemn sau piatră. Se folosesc și obiectele decorative de dimensiuni mari, dar puține la număr.

Stilul modern este un stil actual în amenajările interioare, un stil care creează o locuință contemporană, elegantă și personală.

Lasă un Comentariu...

*