Feng Shui – energizarea locuinței

Scopul principal al aplicării regulilor Feng Shui, reguli de aranjare a caselor și birourilor este, în primul rând, o atragere a energiilor aducătoare de noroc, sănătate, prosperitate, longevitate și împlinire în general. După curățarea spațiului și disiparea energiei stagnante, vă puteți energiza orice sector vă doriți, totul prin așezarea remediilor și activatorilor Feng Shui specifice fiecărei dorințe a dumneavoastră.

Feng Shui (1).jpg

Picture 1 of 6

Energizarea fiecărui colț al livingului se poate face prin mai multe metode sau prin toate la un loc. Una dintre cele mai populare metode este folosirea obiectelor și simbolurilor Feng Shui. Astfel, în colțul bunăstării, situat în sud-est, puteți să puneți una, trei, șase, opt sau nouă broaște cu bănuți în gură, o broască cu cap de dragon, un cufăr plin cu o comoară, o corabie a prosperității, opt monede prinse cu șnur roșu, simboluri ale banilor, multe plante cu frunze rotunde, un porcușor, pești, un coș al abundenței, Chai Shen Yeh – zeul militar și al bogăției, lingouri de aur sau simboluri ale prosperității și bogăției.

În colțul faimei, aflat în partea de sud, specialiștii Feng Shui recomandă să aveți o pasăre phoenix, un cal, diplome, trofee, nouă lumânări roșii, păsări roșii, lumânări în formă de piramidă, obiecte în formă de triunghi sau orice obiect de culoare roșie.

În sectorul de sud-vest, care reprezintă colțul dragostei și al căsătoriei, nu trebuie să vă lipsească un cuplu de rațe mandarine, o statuie cu îndrăgostiți, un poster sau un tablou cu doi îndrăgostiți, o fotografie de nuntă, pomișorul dragostei, două inimi, simbolul dublei fericiri sau orice pereche de obiecte care amintesc de dragoste, pasiune, tandrețe, romantism și perechi de obiecte de culoare roșie sau roz. Toate sunt simboluri Feng Shui, care se pot găsi în magazinele de specialitate.

În partea de vest a casei este sectorul copiilor și al creativității. Aici, se potrivesc obiecte de culoare albă sau din metal, fotografii cu copiii dvs., fotografii în care să fie foarte veseli și jucăuși, o pereche de elefanți ( în cazul în care vă doriți copii, dar nu puteți) și aparatura electronică.

Nord-vestul locuinței este dedicat persoanelor de ajutor, prietenilor și maeștrilor spirituali. Specialiștii Feng Shui ne recomandă să așezăm, în acest loc, figuri de mentori, statuete cu mentori, obiecte din metal sau de culoare albă, argintie sau aurie, poze cu prieteni sau persoane care ne pot fi de ajutor sau fotografii cu maeștrii spirituali.

În nord este sectorul carierei și al promovării. De aceea, ne-ar fi de mare folos o fântână arteziană în miniatură, o broască țestoasă, obiecte de culoare neagră sau albastră, tablouri cu cascade sau greiere. Zona de nord-est este cea a educației și este locul ideal pentru amplasarea unei biblioteci. Tot aici, trebuie să își găsească locul cărțile, un glob pământesc sau pagoda Wen Chang – pentru noroc la examene.

Cel din urmă, este estul, sectorul sănătății și al familiei. Aici, se pot așeza fotografii cu toți membrii familiei în posturi fericite, multe plante, obiecte de culoare verde, o broască țestoasă, unul sau mai mulți Buddha, icoane creștinești, broasca cu cap de dragon, greierele sau dragonul.

O metodă pe care maestră Feng Shui – Lillian Too – o recomandă, este energizarea celor patru nestemate purtătoare de noroc. Această metodă se bazează pe simboluri asociate celor patru direcții principale. Astfel, în nord trebuie așezată o floare de lotus într-un bol cu apă, pentru o carieră reușită. În partea de vest, îngropați într-un ghiveci cinci monede norocoase, pentru a genera bogăție pentru urmași. În sud trebuie să aveți felinare și becuri cât mai strălucitoare pentru a aduce faimă, recunoaștere socială și o bună reputație a familiei. În est trebuie să creșteți o plantă de bambus pentru a vă bucura de o bună sănătate și o viață lungă.

One Response to “Feng Shui – energizarea locuinței”

Read below or add a comment...

  1. Cristina Lazarut says:

    Foarte interesant! De feng shui stiam de foarte mult timp, dar am inceput sa respect anumite reguli abia in momentul in care m-am mutat in noul meu apartament din complexul Cosmopolis. Unele din regulile scrise in acest articol chiar le-am aplicat cum ar fi inlaturarea obiectelor de la intrarea in casa sau incercarea de a evita dezordinea

Lasă un Comentariu...

*