Stilul exotic – o altfel de aventură

Cui nu-i plac călătoriile către destinațiile exotice, aventurile în țările tropicale sau cultura altor popoare? Dacă îți mai place să și aduni mici suveniruri din timpul călătoriilor tale, e clar! Stilul exotic ți se potrivește ca o mănușă atunci când te hotărăști să îți decorezi/redecorezi locuința.

Stilul exotic (1)

Picture 1 of 5

Contrar părerilor multor oameni, exotic nu înseamnă doar stil african sau japonez. Decorul dormitorului tău poate fi realizat cu influențe americane, indiene, marocane etc. Tot ce trebuie să faci este să te decizi asupra unei culturi care te fascinează și să o aplici în dormitorul tău. Amenajarea în stilul exotic îți permite să aduci în interiorul casei tale toate acele elemente care te-au impresionat în timpul vacanțelor din destinațiile tale preferate.

Stilul exotic este considerat un trend din anul 2012, iar dacă îți dorești și tu o locuință în acest stil poți să optezi pentru mobilier din rattan, bambus sau din zambilă de apă. De altfel, cum am mai tot spus, alegerea stilului în care îți vei decora locuința este primul pas către o amenajare reușită. Bineînteles, trebuie să urmezi câteva reguli simple!

Culorile pe care le alegi trebuie să fie corespunzătoare culturii pe care vrei să o „aduci” în locuința ta. În cazul în care predomină culorile reci, atunci aceste culori trebuie adaptate în dormitorul tău.

Piesele de mobilier sunt însoțite de accesorii și finisaje din aceeași gamă. În general, acest tip de mobilier exotic are influențe orientale și asiatice. Și fiindcă stilul exotic este un stil inspirat din natură, din amenajare nu trebuie să lipsească accesoriile care să completeze aspectul conferit de mobilier. Pentru un plus de originalitate, poți să optezi pentru un pat cvu baldachin. Unele culturi preferă paturile tari, acoperite de cuverturi țesute manual, iar altele sunt reprezentate de paturi confortabile cu multe pernuțe decorative și cuverturi din mătase sau alte materiale fine. Mobilierul are forme și dimensiuni specifice fiecărei culturi. Piesele de mobilier sunt confecționate din diverse materiale, de la bambus la diferite tipuri de împletituri sau țesături și lemn din diferite esențe.

La fel ca și mobila, decorațiunile specifice stilului exotic diferă de la o cultură la alta. Cele mai populare astfel de decorațiuni sunt tablourile, covoarele, diferite sisteme de iluminat sau huse și tapițerii cu imprimeuri specifice zonei culturale care te pasionează.

Pe pereți ar trebui să existe picturi sau imagini de fundal reprezentând diferite animale, plante sau simboluri chinezești. Podelele sunt din lemn, cu finisaje lucioase, iar pentru un asemenea stil se păstrează doar mobilier de calitate superioară.

Dacă îți dorești un ambient relaxant, asemeni unui paradis tropical, poți începe prin a decora încăperile cu covorașe pentru podea, măsuțe pentru cafea, suporturi de flori în forme inspirate din natură, lampadare din bambus, canapea modulară confecționate din stofă și puternic colorată sau un set de lumânări parfumate.

Nuanțele inspirate din natură sunt perfecte pentru obținerea unui interior vesel. Dacă îți dorești un living sau chiar o terasă decorată în stilul exotic, optează pentru piese de mobilier simple, dar pe care să le scoți în evidență prin accesorii îndrăznețe în tonuri vii de roșu, galben, orange sau verde.

Acum, prin stilul exotic, poți să mai aduci puțin din atmosfera relaxantă din concedii și în căminul tău. Alege stilul exotic și te vei bucura de vacanță non-stop!

Lasă un Comentariu...

*