Stilul indian

Țară a materialelor fine, a mătăsurilor prețioase, India este un loc extrem de condimentat și colorat, iar acest lucru se poate remarca cu ușurință și în interioarele amenajate în stilul indian.

stilul indian (1)

Picture 1 of 10

Așa cum noi ne mândrim cu originile noastre, cu iile brodate manual, vechi de sute de ani, stilul indian pune în evidență valorile acestei culturi.
Pentru a recrea un spațiu cu iz hindus tot ce trebuie să faci este să privești înspre aceste meleaguri, să te inspiri din materialele folosite și culorile vibrante, din căldura pe care o emană acest teritoriu. Nu ai cum să vorbești de India și de stilul indian fără să te gândești la nenumăratele condimente ce umplu străduțele strâmte. Curry, cardamom, turmenic, garam masala (amestecul picant de mirodenii și condimente) sau chimion sunt doar o parte din acele ingrediente secrete ce condimentează mâncarea indiană, însă pe noi nu gustul ne interesează, ci mai degrabă de culorilor lor pe care le putem insera cu mare dibăcie în locuințele noastre. Alături de umbre „arse”, albul imaculat, toate aceste tonuri vor da naștere unor interioare calde, scăldate în razele soarelui puternic.
La capitolul imprimeuri, patternuri ne întoarcem din nou privire spre această zonă și ne alegem materiale naturale, din mătase și lână, bătute cu modele pline, cu forme geometrice, frunze încolăcite și lujeri stilizați, către steluțe și flori, ori sori și peisaje. Farmecul stilului indian poate fi adus în locuințele noastre prin intermediul materialelor prinse pe perete, pur și simplu. De asemenea, tot la nivelul peretelui putem recurge și la plăci ceramice sau mozaicuri ori tapet. Nu trebuie omis nici firul auriu sau argintiu inserat în țesăturile pentru pat, în pernele decorative sau metrajele pe care vrei să le prinzi pe perete. Contrastul dintre albastrul turcoaz și galbenul portocaliu este un alt detaliu la care poți recurge pe evidenția un spațiu în stil indian.
La nivelul pardoselii, betonul lustruit este specific interioarelor în stil indian contemporan, modern. Cele care vor să respecte pe deplin tradiția stilului pot la fel de bine să recurgă la granit, marmură sau dușumea.
În materie de decorațiuni, nu se poate discuta despre un interior în stil indian în absența unor obiecte precum statuile care să întruchipeze zeițele hinduse, elefanți sau chipul lui Buddha. Lemn, metal sau metal prețios, poziționate strategic într-un spațiu, statuile vor desăvârși acest spațiu, alături de piesele de mobilier din lemn masiv, cu detalii în relief sculptate. Obligatoriu pentru a respecta frumusețea stilului indian aceste piese de mobilier vor purta „straie” închise la culoare, nuanțe de ciocolată amărui, espresso sau cacao. În aceste spații vei avea nevoie și de panouri supradimensionate, tablouri și vase din ceramică pictată sau sticlă.

Lasă un Comentariu...

*