Stiluri de amenajare home&deco la moda in 2020

Fiecare an aduce noi tendinte atunci cand vine vorba de stilurile de amenajare home&deco si
design interior. Pentru cei care vor sa isi decoreze casa sau apartamentul, alegerea unui stil pe potriva dorintelor si nevoilor este o adevarata aventura. Acest lucru se datoreaza atat tendintelor care par atractive, dar si multiplelor variante de mobilier, decoratiuni si finisaje de pe piata.

hdDaca in anul 2019, designerii de interior au pus accent pe stilurile minimaliste, dar si pe cele retro-glam, anul acesta se pune accent pe finisaje colorate si metalice, modele geometrice si florale si piese de mobilier in forme interesante.
Pentru a afla mai multe detalii despre ce se poarta in 2020 in materie de amenajari interioare
citeste acest articol sau alte idei home&deco de la HomeDecoMag.
Unde gasesti idei de amenajare home&deco?
Homedecomag.ro este un blog cu idei de amenajare home&deco unde poti gasi articole utile
despre ultimele tendinte in design interior, dar si alte sfaturi pentru decorarea sau mobilarea anumitor spatii.
Fie ca vrei sa afli mai multe despre amenajarile interioare sau exterioare, fie ca vrei sa cunosti cat mai multe despre constructii si arhitectura, cu siguranta articolele iti vor fi de ajutor.
Stiluri clasice de amenajare home&deco
Stilul clasic nu se demodeaza niciodata, asa ca daca nu vrei sa risti cu anumite tendinte care poate anul viitor nu o sa mai fie la moda, atunci poti merge pe linii generale.

La fel ca si in cazul altor stiluri de amenajare home&deco, clasicul are cateva caracteristici de
baza prin care il poti deosebi de altele. Am trecut rapid prin revista elementele principalele
care definesc stilul clasic.
1. Functionalitatea este un aspect de baza, astfel ca mobilierul dintr-o amenajare clasica va fi ales mereu in functie de suprafata si de forma incaperii.
2. Tapetul, paleta cromatica si decoratiunile sunt unele simple, calme. De asemenea, organizarea pieselor de mobilier, a decoratiunilor si a corpurilor de iluminat este simetrica si proportionala.
3. Decorul nu trebuie sa iasa in evidenta prin anumite obiecte, ci trebuie sa existe un echilibru din punct de vedere vizual.
4. Materialele folosite in general sunt lemnul, bumbacul, matase sau alte materiale naturale.
5. Desi la bazele sale, stilul clasic este definit de mobilierul masiv si obiectele decorative voluminoase, in ziua de azi, acestea pot fi reinterpretate intr-o varianta moderna. Astfel, decorul trebuie sa fie unul simplu, elegant, practic si adecvat spatiului disponibil.
Ce s-a schimbat in 2020 in materie de amenajari interioare
De la an la an, apar diferite idei de amenajare home&deco. Unele dintre ele se pastreaza in timp si sunt foarte apreciate, altele devin mai putin cunoscute. Anul 2020 a venit cu cateva principii interesante pentru amenajarile interioare:
 Natura prezenta in casa ta
Ultimele evenimente au dus la accentuarea importantei naturii si a unui spatiu verde, ecologic in care te poti relaxa. Tocmai de aceea, plantele si decorurile verzi au devenit foarte populare. In plus, lumina naturala este un aspect important anul acesta, astfel ca specialistii recomanda proiectarea caselor cu ferestre cat mai mari si alegerea perdelelor potrivite. O alta tendinta aparuta din nevoia de spatii verzi chiar in casa a fost amenajarea balconului sau teraselor cu hamace, foisor si plante supradimensionate.
 Nevoia de intimitate
Spatiile open space inca raman in preferintele persoanelor care isi cumpara o noua locuinta, insa anul 2020 vine cu nevoia de mai multa intimitate. Nu se pune problema neaparat de separarea camerelor, de exemplu a bucatariei de dining sau living room. Mai degraba, se merge pe ideea de a delimita spatiile cu ajutorul peretilor de lemn decorativi, de plante supra dimensionate sau de pereti verzi.
 Sustenabilitate si amenajari eco-friendly
Acum mai mult ca niciodata, am inceput sa fim din ce in ce mai constienti de importanta amenajarilor eco-friendly si sustenabile. Astfel, daca alegi echipamente si materiale prietenoase cu natura, vei ocroti mediul inconjurator si implicit si pe tine.

Lasă un Comentariu...

*