Sfaturi pentru amenajarea unui birou

Dacă te numeri printre persoanele care lucrează de acasă sau care are obiceiul de a mai deschide laptopul și seara, după serviciu sau în weekend, atunci, cu siguranță, vei vrea să știi cum îți poți amenaja un birou funcțional chiar la tine acasă.

birou-in-casa-ta

Amenajarea unui birou mai ales într-un apartament micuț de bloc poate fi o adevărată provocare sau chiar fantezie pentru unii. Însă, dacă ești dispus să urmezi câteva reguli pe care designerii de interior le-au tot repetat de-a lungul timpului, atunci, cu siguranță, vei vedea că imposibilul devine posibil.

1

Picture 1 of 10

Alege locul în care vrei să amenajezi biroul. În principiu, camera cea mai indicată pentru amenajarea unui birou ar fi camera de zi. În cazul în care nu ai suficient spațiu acolo, poți să optezi pentru dormitor, dacă este mai mare.Trebuie avut în vedere totuși faptul că un birou are nevoie de lumină naturală, motiv pentru care, ar fi ideal dacă l-ai putea poziționa cât mai aproape de fereastră. Cel mai bun loc, ar fi, însă, balconul. Asta în cazul în care există și este destul de spațios. Balconul are lumină din plin și, de obicei, este diferit de restul casei, așa încât ai putea profita de liniștea lui.

Cum alegi biroul. În primul rând, ar trebui să ții cont de funcționalitatea lui, de mărimea și de forma lui, dar și de culoarea acestuia. Pentru spațiile mici, ar trebui să iei în considerare variante mai ingenioase de birouri, care să nu ocupe foarte mult spațiu și să fie și foarte practice. Astfel, poți opta pentru un blat prins în perete, sub fereastră. Acesta nu ocupă mult spațiu și  poate completa foarte plăcut întreaga încăpere, dublând linia existentă a pervazului. Mai mult, dacă blatul este amplasat pe balcon, pentru a nu-ți fi frig pe timpul iernii, sub blat poți introduce corpuri de încălzit.

O altă variantă excelentă poate fi și biroul inclus în dulap, mai ales dacă nu-l folosești foarte des. Astfel, el poate fi ascuns în spatele ușilor, iar în momentul în care se deschis, să fie un spațiu de lucru.

De asemenea, mai poți opta și pentru un birou care să se potrivească pe un colț al camerei. Astfel nu va ocupa foarte mult loc din  încăpere. Însă, ar fi bine să fie foarte bine luminat măcar într-o parte.

În ceea ce privește culoarea aleasă, totul ține de gusturile tale. Numai că ar fi bine să ții cont și de culori existente deja în camera de zi, dar și de faptul că nuanțele mai deschise pot lumina mai bine colțișorul de lucru.

Lasă un Comentariu...

*