Secretele unei locuințe luminoase și amenajate modern

Fie că ți-ai cumpărat o locuință nouă și vrei să o amenajezi sau te-ai gândit să redecorezi apartamentul în care trăiești de ceva vreme, cu siguranță îți dorești să creezi un spațiu modern, luminos și primitor, în care să te simți cu adevărat acasă.

Pentru a obține acest lucru, felul în care alegi și amplasezi mobila poate fi esențial. Totodată, mai există câteva elemente importante, pe care le vei afla în continuare. Iată de ce să ții cont atunci când vrei să amenajezi locuința visurilor tale!

Observă care sunt zonele iluminate natural și valorifică-le la maximum

Înainte să începi amenajările, observă unde bate soarele în mod direct și care zone din casă sunt cele mai luminoase în timpul zilei. De obicei, este vorba despre ariile din jurul ferestrelor.

După ce ai stabilit care sunt aceste zone, ai grijă să nu așezi niciun corp de mobilier voluminos în dreptul lor. Evită să pui dulapuri sau corpuri masive în acele zone, optând în schimb pentru fotolii, o masă și scaune joase, o canapea sau chiar poți lăsa spațiul liber.

Determină ce zone ale casei nu beneficiază de lumină naturală și folosește-le strategic

Oricât de luminoasă ar fi o locuință, vor exista întotdeauna zone mai întunecate, în care razele soarelui nu ajung. Poate fi vorba despre un colț de living, o latură a unui dormitor sau o porțiune din bucătărie.

Când ai de-a face cu asemenea spații, există două opțiuni principale. Fie le folosești astfel încât lipsa luminii să nu te afecteze, fie scapi de obiectele care obstrucționează lumina naturală.

În primul caz, poți rezerva locurile întunecoase pentru a amenaja spații de depozitare (de exemplu, o zonă de cămară sau un dulap cu obiecte pe care nu le folosești foarte des). În al doilea, poți muta piesele de mobilier astfel încât să aduci mai multă luminozitate. Nu-ți fie teamă să modifici și să experimentezi!

Ia în calcul și soluțiile de iluminat artificial

Dacă în timpul zilei lumina naturală este cea care ne umple locuințele cu bucurie și raze solare, seara avem nevoie de iluminat artificial, și este deosebit de important cum alegem și poziționăm corpurile de iluminat pentru a beneficia de cât mai multă lumină, acolo unde avem nevoie.

Magazinul online de corpuri de iluminat Decoliving ne vine în ajutor cu o gamă amplă de modele moderne împărțite pe categorii și încăperi, făcând procesul alegerii mult mai ușor. Vei găsi aici corpuri de iluminat cu LED pentru interior și exterior, într-o varietate de stiluri care să se potrivească perfect cu amenajarea ta.

Alege perdele și draperii potrivite

Pe lângă amplasarea mobilierului și alegerea unor corpuri de iluminat potrivite, contează foarte mult și cum amenajezi zona ferestrelor din fiecare cameră.

În primul rând, asigură-te că montezi galeriile cât mai sus, aproape de tavan, pentru a crea senzația de tavan înalt și ferestre generoase. Apoi, alege draperii lungi, care ating foarte puțin podeaua.

În materie de nuanțe, optează pentru draperii crem sau în tonuri pastelate subtile, pentru a crea senzația de mai multă luminozitate naturală. Prinde-le cu clești speciali, de o parte și de cealaltă a geamurilor, pentru a permite luminii să pătrundă în toată camera.

Când vine vorba despre perdele, cea mai potrivită alegere este reprezentată de cele semi-transparente, fără broderii sau imprimeuri. Acestea din urmă pot încărca designul și pot crea senzația de mai puțină lumină.

Acestea fiind spuse, dacă vrei să ai o casă luminoasă și modernă, ține cont de recomandările de mai sus. Optează pentru un design simplu, dar funcțional și modern, care să nu se demodeze niciodată și care să te facă să te simți relaxat, vesel și optimist, în fiecare zi!

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/2kn-6S2y9tQ 

Lasă un Comentariu...

*