Reședința oficială a ducilor de Cambridge, decorată de ducesă

Toamna și-a intrat în drepturi, așa că familia formată din cei doi duci de Cambridge, prințul William și Kate Middleton împreună cu cei trei copii ai lor au revenit la reședința oficială, respectiv apartamentul din Kensington Palace 1A. Este vorba despre fosta reședință a prințesei Margaret, sora reginei. Prințesa Margaret a decedat în 2002, iar după nunta celor doi, din 2011, Kate și-a luat în serios atribuțiile de stăpână a casei.

Apartament regal 1

Picture 1 of 5

20 de camere și patru etaje

Deși este vorba despre un apartament, este vorba despre unul regal. 20 de camere dispuse pe patru etaje alcătuiesc apartamentul în care locuiește familia ducilor de Cambridge. Spațiul generos cuprinde și cinci săli de primire, trei dormitoare principale, dressinguri, băi, grădină de zi și de noapte, camere pentru cei aproximativ 100 de angajați, dar și alte anexe. Suma de un milion de lire a fost cheltuită pentru renovarea apartamentului, dar rezultatul a fost cel așteptat. Astfel, în 2013, cuplul regal s-a putut muta în locuința dorită.

Kate s-a implicat personal în decorare

Pentru a fi sigură că locuința va fi pe placul lor, Kate Middleton s-a implicat personal în procesul de decorare. Se spune chiar că ducesa de Cambridge a apelat prea puțini la specialiștii în decorațiuni interioare, bazându-se mai mult pe propriul bun gust în domeniu. Surprinzător, sau poate că nu, ținând cont că a declarat de multe ori că vrea o viață de familie normală, atunci când a venit vorba despre alegerea decorațiunilor sau chiar a unor piese de mobilier, alegerea ducesei s-a îndreptat către IKEA.

Cinci milioane de euro

În afară de milionul de lire rezervat pentru renovarea locuinței, atunci când a venit vorba despre mobilier și decorațiuni interioare Kate nu a făcut economii prea mari, dacă ne gândim la suma cheltuită și care s-a ridicat la valoarea de 5 milioane de euro. Kate a avut grijă ca nu doar camerele rezervate familiei regale să arate excelent, ci și cele rezervate personalului. De asemenea, cum apartamentul era prevăzut și cu Orangeria, o seră construită la începutul secolului XVIII, Kate a vrut să o pună în valoare, redându-i farmecul de odinioară.

Șemineu în camerele principale

Pietre uriașe, de culoare alb-negru se găsesc în sălile de primire, care se completează perfect cu niște cornișe destul de complicate. Pentru o senzație de cămin, în toate camerele principale se regăsește câte un șemineu uriaș, iar ferestrele largi aduc lumina naturală în toată încăperea.

Gard viu

Totul pare într-o armonie perfectă aici, iar pentru ca totul să fie ”ca la carte”, locuința este înconjurată de un gard viu. Acesta are, printre altele, și rolul de a-i mai feri pe membrii familiei regale de ochiul indiscret al ziariștilor, mari amatori de ceva știri de senzație.

 

 

Lasă un Comentariu...

*