Reducerile de Extra Black Friday PIATRAONLINE – Premii şi zeci de produse din piatră naturală

Piatra naturală este un material versatil și durabil care poate fi folosit în nenumărate scopuri într-o locuință care se dorește a fi clasică și primitoare. De la blaturi de bucătărie, dulapuri din baie, șemineu și până la pardoseli, pereți, bucătării în aer liber și coșuri de foc, piatra naturală decorativă posedă o frumusețe durabilă, care devine și mai răvășitoare odată cu trecerea timpului.

Și, spre deosebire de alternativele create de mână omului, nicio piatră nu este la fel ca alta. Fiecare piatră are variații absolut unice de culoare, de model și de strălucire, oferind astfel posibilități nesfârșite de design și amenajare. Doar propria imaginație poate fi limita.

Profitați de reduceri masive de Extra Black Friday la PIATRAONLINE și transformați-vă casa în sanctuarul la care visați. PIATRAONLINE oferă reduceri de până la -80% la o gamă variată de piatră naturală, plus nenumărate alte reduceri și premii. Comenzile se vor putea plasa doar online, iar echipa de specialiști PIATRAONLINE stă la dispoziția clienților online și la telefon. Știi acum că poți avea o locuință desprinsă din reviste la prețuri prietenoase, dar mai trebuie să știi și ce aspect trebuie să iei în considerare atunci când vrei să îți amenajezi locuința cu piatră naturală.

În rândurile următoare, îți vom prezenta cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont atunci când alegi piatra naturală pentru casa ta.

Aspectul pietrei naturale

Principala caracteristică a pietrei naturale constă în unicitatea sa, spre deosebire de produsele create de om. Fiecare placă din piatră naturală este diferită, așa că nu existe șanse ca locuința ta să semene cu a vecinului. Când ești pe punctual de a achiziționa un model de piatră naturală, examinează cât mai bine culoarea și aspectul său și imaginează-ți cum ar arăta acea piatră în locuința ta. Ține cont și de alte elemente, cum ar fi culoarea pereților, mânerele dulapurilor sau piesele de mobilier.

Ce scop va avea piatra naturală în casa ta?

Este esențial să iei în considerare spațiul în care dorești să folosești piatră naturală. De exemplu, în zonele cu trafic intens, precum bucătăria unei familii numeroase, este mai potrivită o piatră dură, rezistentă la abraziune. Pietrele cu o textură mai moale necesită curățare și îngrijire în mod frecvent pentru a preveni zgârierea. Din acest motiv, piatra naturală cu textură moale este potrivită în zonele care nu sunt atât de expuse la uz, cum ar fi blaturile dulapurilor din baie sau pereții din bucătărie. Altfel spus, timpul pe care ești dispus să îl investești în curățarea și îngrijirea pietrei din locuința ta trebuie să fie inclus în procesul de selecție a celui mai potrivit model de piatră naturală decorativă.  

Cele mai populare tipuri de piatră naturală

Granit

Granitul este o piatră rezistentă și durabilă, disponibilă într-o paletă aparent nesfârșită de culori. Este un material foarte popular pentru blaturile de bucătărie, întrucât oferă înaltă performanță și necesită puțină întreținere. Pentru o protecție suplimentară, granitul trebuie sigilat cu un dispozitiv de etanșare de calitate. Sigilat corespunzător, va fi și mai rezistent la murdăria și accidentele de zi cu zi. Datorită naturii sale durabile, granitul este de asemenea potrivit și pentru alte aplicații, cum ar fi dulapuri din baie, pereții din zona dușului, pardoseli, birouri și mese.

Marmura

Marmura este o alegere elegantă, clasică, preferată de mii de ani. Deși cei mai mulți optează pentru marmură albă, există multe alte opțiuni de culoarem utilizata pentru placarea pereților și a șemineului sau pentru blatul de baie sau bucatarie. Cu toate că poate fi folosită pentru blatul din bucătărie, marmura va dezvolta în timp o patină, adică o ușoară schimbare de culoare sau textură cauzată de expunerea la diverși factori. Ca atare, marmura nu este în mod obișnuit recomandată pentru utilizarea în bucătăriile cu trafic intens.

Quarțit

Rezistent la abraziuni, quarțitul este o alternativă atractivă pentru placarile exterioare sau interioare. Acesta este disponibil într-o varietate de culori și prezintă o strălucire subtilă, care apare în mod natural atunci când plăcile de quartz se recristalizează pe măsură ce sunt încălzite. Quarțitul se mai folosește pentru pardoseli, pereți. De asemenea, quarțitul trebuie să fie impermeabilizat atunci când este montat pentru a-i oferi protecție suplimentară împotriva petelor. Pentru a-și păstra frumusețea, trebuie curățat în mod regulat cu o cârpă umedă și un detergent blând, iar orice scurgere sau murdărie trebuie șterse imediat.

Onix
Onixul este ușor de identificat grație aspectului său izbitor și a culorii bogate. Acesta este cel mai frecvent utilizat ca punct focal de atracție. Totuși, pentru că are o natură delicată, onixul nu este recomandat pentru blaturile de gătit sau în zonele cu trafic intens. O piatră fragilă, onixul trebuie să fie îngrijit constant pentru a preveni zgârierea. Dacă este folosit pentru blaturi, ar trebui să fie sigilat în mod corespunzător și apoi curățat în mod regulat cu un detergent special pentru piatră.

În cele din urmă, piatra naturală este unul dintre cele mai frumoase materiale disponibile pentru casă. Spre deosebire de opțiunile fabricate, fiecare piatră este unică, având propria sa poveste și propriul său caracter, așa că și locuința ta va căpăta o frumusețe unică.

Lasă un Comentariu...

*