Proiecte Laguna: care sunt etapele pentru a beneficia de o amenajare de excepție?

Proiecte Laguna : care sunt etapele de amenajare și ce este bine de știut? Iată mai multe informații de interes!

Fiecare proiect de amenajare a unei băi sau bucătării constă în respectarea unor etape clar stabilite cu scopul de a obține rezultatul dorit. Pentru a transforma o simplă idee în realitate este nevoie de o serie de activități de organizare, planificare și supervizare. Doar în acest fel, se asigură bună desfășurare a proiectului și atingerea obiectivelor propuse.

Pentru a duce la îndeplinire acest proiect trebuie să apelezi la o firmă specializată cum este Laguna, care să coordoneze proiectul și să ofere cele mai potrivite soluții de amenajare care să răspundă atât cerințelor estetice, cât și celor funcționale.

Cu siguranță, cunoștințele și experiența profesioniștilor vor ajuta în bună coordonare a amenajării interioare, evitându-se astfel costurile suplimentare sau nefinalizarea proiectului la timp.

Iată care sunt etapele de amenajare baie sau bucătărie, din punct de vedere al obiectelor sanitare, plăcilor ceramice, accesoriilor și mobilierului:

  1. Înainte de se a cumpăra gresie, faianță, mobilă sau alte decorațiuni interioare, trebuie verificate foarte amănunțit instalațiile electrice, sanitare și termice. Toate acestea joacă un rol foarte important pentru un trăi sănătos și cât mai confortabil. Această etapă presupune contactarea unei echipe de specialiști care să verifice rapid și eficient situația existentă, iar în cazul în care se identifică reale probleme, trebuie luate măsuri imediate cu scopul de a le aduce la o bună funcționare.
  2. În al doilea rând, trebuie investigată starea pereților pentru a se vedea în ce stare se află tencuiala, zidăria și pardoselile înainte de a se pune gresie, faianțăsau parchet. În această situație, trebuie făcute recomandări concrete despre etapele care trebuie parcurse pentru ca baia sau bucătăria să devină complet funcțională din acest punct de vedere.

Acest lucru înseamnă că, în momentul în care se va aplica un var decorativ de interior, placare ceramică sau orice alt tip de finisaj, peretele va face priză corectă cu materialul aplicat și va rezista foarte bine în timp. Având în vedere că există o gama largă de gresie, faianță și parchet în diferite forme, mărimi și culori totul ține de preferințele beneficiarului. Spre exemplu, puteți opta pentru gresie Marazzi, Keraben Terranova sau Mirage, faianță Boreal, Keraben sau Marazzi și parchet de stejar Standard mat sau Amazon ori parchet stratificat Barlinek.

  1. Pasul următor constă în efectuarea unor calcule matematice și reprezintă etapă cea mai importantă pentru bunul mers al proiectului. Se adună toate sumele estimate atât pe parte de instalații electrice, sanitare și termice, cât și cele de finisare pentru a vedea care sunt materialele necesare și cât costă manopera aferentă lucrărilor.
  2. În această etapă, trebuie stabilit bugetul alocat proiectului de amenajare. Din bugetul total se scade bugetul necesar unor lucrări anterioare finisajelor, mobilierului și decorului. Toate aceste aspecte țin de designul de interior și trebuie să aveți clar stabilit bugetul, iar suma rămasă pentru finisaje, obiecte sanitare, mobilă sau decorațiuni, va fi distribuită în funcție de necesități.

Cu siguranță aveți nevoie de diferite piese de mobilier și obiecte sanitare pentru a face o baie și o bucătărie pe deplin funcțională, iar restul sunt alese în funcție de importanța lor. 

Puteți alege dintr-o diversitate de obiecte sanitare, căzi și baterii de baie, sisteme de duș, rezervoare wc, mobilier baie și accesorii din Spania, Italia, Germania, Belgia, Polonia și Elveția, în funcție de preferințe și stilul predominant.

  1. Decorațiunile, corpurile de iluminat sau draperiile reprezintă ultima secțiune de abordat, dar trebuie luată în calcul și suma necesară pentru achiziționarea acestora. Dintre modele de corpuri de iluminat poți alege oglindă cu iluminare și dezaburire sau aplica Gebert pentru mobilier.

Respectând cu minuțiozitate toate aceste aspecte, veți reuși să amenajați cât mai frumos spațiul de interior, bucurându-vă de buna funcționalitate a băii și bucătăriei  pentru timp îndelungat. Consultă-te cu specialiștii pentru a obține acele proiecte Laguna pe care le dorești pentru baie, fie că vorbim despre cea a locuinței personale sau profesionale!

 

Lasă un Comentariu...

*