Pardoseală epoxidică poate fi folosită şi în casele noastre, oferind multă originalitate şi avantaje

Podeaua epoxidică face parte din categoria pardoselilor tehnice. Caracteristica de bază a acestora este aceea de a fi rezistente la şocuri mecanice şi chimice. Este fabricată din răşină epoxidică aplicată într-un strat continuu, gros de cel puţin 3 mm.

Suprafaţa din beton, ciment sau alt material, pe care se va turna răşina trebuie să fie perfect finisată şi foarte curată. Urmează un strat de grund de amorsare, ulterior un strat subţire de vopsea şi decoraţiunile care vor personaliza podeaua. La final se toarnă stratul de răşină. Fiecare etapă necesită un timp de uscare de minim 24 de ore.
Există şi podele de acest tip realizate dintr-un strat mai subţire de răşină, însă rezistenţa acestora este mai mică. Durata de viaţă a podelei epoxidice este în medie între 3 şi 10 ani, fiind determinată atât de grosimea stratului de răşină, cât şi de destinaţia încăperii în care este montată. Pentru un dormitor, se poate estima o durată de viaţă destul de lungă, însă dacă se montează într-o cameră frecvent tranzitată precum camera de zi sau camera copiilor, atunci se poate ca rezistenţa şi durabilitatea acesteia să fie mai mici.

Atunci când se stabileşte gardul posibil de solicitare al unei pardoseli, se iau în calcul următorii factori: factorii chimici, adică substanţele cu care va intra în contact, factorii termici, anume temperatura aproximativă a camerei respective şi gradul de umiditate şi factorii mecanici, adică traficul la care va fi supusă. Stabilirea acestor aspecte este necesară pentru a se decide grosimea stratului de răşină al pardoselei.
În decizia de a adopta podeaua epoxidică pentru a ne amenaja casa, sunt hotărâtoare următoarele aspecte. Pardoseala epoxidică poate fi antiderapantă, anticorozivă, izolatoare fonic şi termic, cu mare grad de protecţie electrostatică, foarte uşor de curăţat şi igienizat fiind lipsită de rosturi, este un produs atestat sanitar, elimină alunecarea, are rezistenţă mare la abraziune, uzură, agenţi corozivi şi medii acide sau alcaline.
Alegerea acestui tip de pardoseală devine din ce în ce mai întâlnit, fiind o podea decorativă care dă posibilitatea creării celor mai interesante şi originale modele. Tonurile şi nuanţele folosite pentru realizarea acestui tip de podea sunt extrem de variate. Răşina epoxidică transparentă ofera posibilitatea de a creea adevărate opere de artă.
Se poate monta în orice cameră a casei, oferind toate beneficiile pe care le deţine şi realizând decoruri unice şi speciale.

About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*