Pernele decorative dau personalitate încăperii

Îți plac multe pernele decorative, dar parcă în casa ta nu s-ar integra? Nici vorba. Toate încăperile au nevoie de aceste obiecte.

 

Îndrăznește. A-ți decora casa cu perne decorative nu este vreun calcul astronomic și nici vreo operație pe creier. Da, poate fi o etapă îndrăzneață în decorarea casei, deoarece mulți se gândesc că ele se încadrează  doar cu ajutorul unui designer de interior. Însă lucrurile nu stau chiar așa. În funcție de culorile predominante din fiecare încăpere, cu precădere dormitor și living, poți alege câteva perne decorative. Există câteva reguli simple după care te poți ghida atunci când alegi să faci acest pas.

1

Picture 1 of 10

 Atenție la materiale

Utile și practice, pernele decorative te vor ajuta să creezi o atmosferă plăcută în cameră, îți vor acorda suport și confort atunci când dorești să vizionezi un film sau să citești o carte . În primul rând, atunci când îți alegi pernele decorative trebuie să fii atentă la materialul din care sunt confecționate. Să nu fie de proastă calitate și nici diferit de celelalte textile din încăpere. Dacă alegi unele foarte ieftine, poți strica tot aspectul camerei, dându-i un aer kitschos. Așadar, sunt de preferabil fie cele din mătase, catifea de calitate sau bumbac pieptănat.

Respectă stilul camerei

Designerii de interior recomandă ca pernele decorative să se asortezi cu cel puțin un element existent în cameră. Spre exemplu, poți încerca să le asortezi fie cu draperiile, fie cu covor sau cu canapeaua. De asemenea, ar fi bine să ții cont și de stilul în care este decorată cameră. Dacă ai o încăpere în stil clasic alege perne decorative îmbrăcate în catifea, mătase sau alte materiale elegante. Dacă, în schimb, camera e în stilul rustic, poți opta pentru pernele decorative handmade cu motive naționale sau rustice. În schimb, dacă încăperea este mai modernă, e clar că ai nevoie de niște perne din materiale electrizante, cu modele abstracte sau cu figuri geometrice. Și nu în ultimul rând, dacă dormitorul, spre exemplu, respectă un stil romantic, alege câteva perne din mătase, cu imprimeuri finuțe, delicate, în culori calde.

Câte perne sunt necesare și ce mărime să aibă.

Se spune că în privința pernelor decorative nu ar trebuie să-ți faci grijă că ai prea multe. Cu toate acestea, în funcție de mărimea canapelei sau a dormitorului, ar fi de preferat să nu exagerezi cu ele. Există designeri care spun că este bine să utilizezi un număr impar de perne pe un loc,  însă alții nu consideră relevantă această formulă.  În privința mărimii, lucrurile stau puțin diferit. Ar fi bine să alegi pernele în funcție de mărimea canapelei. Pernele cu dimensiuni medii (între 40 și 45 cm) sunt potrivite pentru o canapea mare, iar pernele decorative mici ( sub 45 cm) sunt potrivite unor canapele de dimensiuni mai mici.

Lasă un Comentariu...

*