Parchetul triplu stratificat

Odată ajunşi la capitolul pardoseala casei, trebuie să hotărâm pentru ce material optăm pentru a ne „îmbrăca” podeaua casei. Pentru ca acestă decizie să fie cea mai bună trebuie să privim lucrarea în ansamblu, pentru a opta pentru un material ce se va potrivi interiorului casei, ce va forma un tablou frumos din punct de vedere estetic în combinaţie cu celelalte elemente din interior, gen mobilă, grinzi, lambriuri, tablouri, draperii sau covoare.

Dacă am hotărât ca podeaua noastră să fie acoperită cu un tip de parchet triplu stratificat, atunci putem fi siguri că am luat hotărârea cea mai bună.

Materialul de bază al acestui tip de parchet este lemnul natur. Fie că este lemn de stejar, fag, frasin sau nuc, acesta este un element viu, care respiră. Astfel  va ajuta la reglarea microclimatului casei. Lemnul absoarbe umezeala şi o eliberează atunci când aerul este foarte uscat, în special în anotimpul rece când sursele de căldură favorizează uscarea aerului.

Lemnul natur este un foarte bun izolator termic şi fonic, montarea parchetului triplu stratificat aducând un plus întregului sistem de izolaţie al casei.

Faptul că lemnul este foarte rezistent la deformare, permite instalarea sistemului de încălzire sub pardoseală, sistem la care se apelează din ce în ce mai des în ultimul timp. Calitatea parchetului nu va fi modificată şi temperatura din casă va fi pe placul nostru.

Lemnul are proprietatea de a absorbi uleiurile şi lacurile cu care este tratat pentru întreţinere, fapt ce determină rezistenţa acestuia şi păstrarea aspectului iniţial.

Cunoscând beneficiile optării pentru parchetul din lemn natur, mai rămâne să alegem ce tip de parchet vom monta. Pentru a decide ce tip de lemn se potriveşte casei noastre, cât de rezistent este, ce nuanţă, dimensiune, tăietură sau model dorim, trebuie să stabilim exact destinaţia fiecărei încăperi. De asemenea un factor hotărâtor în luarea acestor decizii este şi bugetul de care dispunem pentru acest capitol al lucrării.

Băile şi bucătăriile nu se pretează acestui tip de podea, fiind un mediu umed care favorizează deteriorarea lemnului. Dacă totuşi optăm pentru montarea parchetului şi în aceste încăperi, vom acorda o atenţie deosebită întreţinerii acestuia, ţinând cont de indicaţiile oferite de către producător.

Dormitoarele, sufrageriile, holurile, birourile, mansardele pot avea o podea îmbrăcată cu parchet din lemn masiv, cu condiţia de a lua în calcul cât de intensă va fi circulaţia în fiecare încăpere.

Pentru a alege exact tipul de lemn din care să fie fabricat parchetul de care avem nevoie, este indicată consultarea unui specialist, pentru ajutorul cu date exacte despre rezistenţa fiecărui model.

Parchetul

Picture 1 of 10

După montarea parchetului trebuie să ţinem cont şi să respectăm informaţiile legate de întreţinerea şi curăţarea acestuia, nu vom deteriora suprafaţa parchetului prin amplasarea unor corpuri de mobilier ce-l pot zgâria şi afecta, nu îl vom agresa cu substanţe nepotrivite.

Un parchet din lemn masiv, bine întreţinut şi protejat, ne va oferi confortul, luminozitatea  şi eleganţa  pentru care sunt renumite produsele fabricate din materiale naturale.

About cosmina.florescu

Lasă un Comentariu...

*