Optimizează o baie mică folosind aceste trucuri

Dacă ai o baie mică, nu-ți face griji, sunt o mulțime de idei pe care le poți pune în practică. Nu contează cât de mare sau de întunecată e baie. Soluții se găsesc pentru orice nevoie și necesitate.

baie mica

Spațiul și perceția ochiului nu sunt neapărat același lucru. Joacă-te cu limitele de percepție. Optează pentru accente asemănătoare și sparge monotonia cu accesorii colorate.

baie mica 1

Picture 1 of 10

Mărește spațiul cu oglinzi.

Oglinzile poate transforma complet aspectul unei camere, deoarece acestea reflectă lumina și creează impresia de spațialitate. Este un truc atât de important, încât designerii de interior îl folosesc tot timpul. Fie că atârnă o oglindă pe perete sau optează pentru o gresie strălucitoare, reflexia este garantată pentru a lumina baia.

Poziționează dușul astfel încât să mărească vizual încăperea.

În cazul în care spațiul este îngust, pune dușul pe partea cea mai lungă a băii. Cei mai mulți aleg să-l poziționeze într-un colț, ascuns. Însă dacă vrei ca baia să arate mai luxoasă și mai luminoasă, plasează-l pe partea mai lungă a camerei. Optează pentru un design îndrăzneț, precum o gresie care să imite cărămida.

Alege o faianță cu model delicat.

O baie mică poate fi foarte ușor transformată într-una de efect, chiar și numai alegând o faianță cu un model delicat. Trebuie alese dolefe lorale, dar atenție, nu din acelea foarte încărcate și foarte colorate. Se poate opta pentru un model-contur, în nuanțe deschise.

Alege același tip de gresie și pentru podea și pentru perete.

Un truc inteligent pentru a face o baie mică să pară mai mare este de a utiliza aceași gresie și pe pereți și pe podea. Nu numai că piatra naturală în această baie adaugă o notă de stil spa, dar pe termen lung ea  creează o senzație de spațiu, împreună cu corpurile de iluminat suspendate pe perete, care salvează suprafața podelei. Dacă piatra naturala este prea neutră, accesorizează încăperea cu materiale textile colorate. Spre exemplu prosoapele de baie, perdeaua de duș sau un ghiveci cu o plantă de un verde intens.

Accesoriile pot maximiza spațiul.

Dacă nu ai un buget pentru a reamenaja întreaga baie, alege accesoriile potrivite care pot da un aer fresh încăperii. Alegeți o temă florală sau monocromă și accesorizează încăperea în mod potrivit. Mai exact, poți pune ghivece mici cu flori deasupra toaletei, sau deasupra chiuvetei. De asemenea, accesoriile pentru săpun și periuțele de dinți pot fi colorate în nuanțe primăvăratice.

 

Lasă un Comentariu...

*